• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Batman Üniversitesi’nin başarılı öğrencileri Ankara’yı gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’dan Ankara'ya gönderilen öğrenciler, buradaki ziyaretlerinin ardından Bursa ve Çanakkale illerinin de tarihi mekanlarını gezecek.

Öğrenciler Ankara'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Külliyede bulunan Beştepe Camisi, 15 Temmuz Şehitler Abidesi, Millet Kütüphanesi, Gölbaşı’nda 15 Temmuz'da bombalanan Özel Harekat Daire Başkanlığını gezdi.

Ziyaretin devamında öğrenciler tarih şuuru kazanmaları gayesiyle Bursa’ya, akabinde de Çanakkale'ye gidecek.

Yapılan gezi hakkında bilgi veren Batman Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Selman Tür, amaçlarının öğrencilerin bürokrasiyi yakından tanıyıp tarih şuuru kazanmaları olduğunu söyledi.

Ankara’da çok sayıda ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Tür, “Batman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İdris Demir hocamızın öğrencilerimize bir jesti oldu. Fakülte birincisi öğrencilerimize devlet kurumlarındaki işleyişi ve bürokrasinin nasıl işlendiğini yerinde görmek amacıyla Ankara’ya bir gezi düzenledik. Öğrenciler Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya geldiler. Gençlerimizin güzel projelere imza atacaklarına inanıyoruz. Burada ufuklarının daha da açacağına inanıyoruz. Bakanlıktan sonra Külliyeyi ziyaret ettik. Beştepe Camisini ziyaret ettik. 15 Temmuz Şehitler Abidesini ziyaret ettik. Ülkemizin en önemli kütüphanesi olan Millet Kütüphanesini ziyaret ettik.” dedi.

Tür, “Gençlerimizde bir tarih bilinci sağlamak amacıyla buradan Bursa’ya Osman Gazi, Orhan Gazi türbelerini, akabinde Ulu Camiye ziyaretimiz olacak. Devamında ise öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürüp bu ülkenin temellerinin atıldığı yeri şehitliği ziyaret edeceğiz. Amacımız öğrencilerimizde bir tarih bilincinin oluşmasını sağlamaktır.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir