• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Muradiye Şelalesi eşsiz güzelliği ile ziyaretçilerini ağırlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kısıtlama günlerini evlerinde geçiren ve gezme olanağı bulamayanlar, kısıtlamaların kısmen kalkmasıyla birlikte aile ve arkadaşlarıyla beraber güzel vakit geçirecekleri alanlara akın etmeye başladı.

Görsel güzelliği, doğallığı ve piknik alanlarıyla ziyaretçilerine birçok imkân sağlayan Muradiye Şelalesi, kısıtlamalardan sonra ziyaretçi akınına uğradı.

Yerli ve yabancı birçok kişi tarafından ziyaret edilen Muradiye Şelalesi, doğal ortamıyla fotoğrafçıların da ilgi odağı.

 

"Muradiye Şelalesi'nin güzellikleri korunarak gelecek nesillere aktarılmalı"

Muradiye Şelalesi'ni görmeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, şelalenin Van ve Muradiye için büyük bir değer olduğunu ifade ederek, bu güzelliklerin korunması ve gelecek nesillere de aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.

Bir yandan şelalenin eşsiz doğal güzelliğini seyrederken, öbür taraftan aileleri ve arkadaşları ile piknik yapma ve muhabbet etme olanağı bulduklarını belirten ziyaretçiler, Muradiye Şelalesi'nin Van'ın tanıtımı için çok önemli bir yer olduğunu ve yerli-yabancı birçok kişi tarafından ziyaret edildiğini dile getirdi.

Sabir Türker

"Değerlerimize sahip çıkarak kültürümüzü yaşatmamız gerekir"

İnşaat işleriyle uğraşan Sabir Türker, şelaleyi görmek için Muradiye ilçe merkezinden geldiğini belirtti.

Türker, "Kısıtlamadan sonra buraya gelmek çok güzel. Van salgın konusunda diğer büyükşehirlerden daha iyi durumda. Muradiye Şelalesi de tabi milli değerlerimizden bir tanesi. Bu yüzden şelalemizi, Muradiye'mizi ve Van'ımızı seviyoruz." dedi.

Türker, "Değerlerimize sahip çıkmamız lazım, kültürümüzü yaşatmamız lazım. Şehrimizin güzelliklerini en iyi şekilde tanıtmamız lazım. Şehrimiz ve insanımız gerçekten çok güzel, bunu yaşatmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Sinan İstemkar

"Van'ın en büyük eksikliği istihdam alanlarının yetersizliği"

Üniversite öğrencisi Sinan İstemkar, "Van'ımız çok güzel, hatta Doğunun Paris'i olarak anılıyor. Birçok turistik alanımız var. Yeni yeni bir şeyler yapılmaya çalışılıyor, güzel adımlar atılıyor ama çabada bir şeyler eksik kalıyor." dedi.

Doğuda yaşayan gençlerin maddi anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren İstemkar, gençlerin iş bulmada zorluk çektiklerine dikkat çekti.

Doğal güzellikleri, turistik alanları olsa da Doğu illerinin en büyük eksikliğinin iş imkanlarının yetersizliğine işaret eden İstemkar, "Doğu illerine de fabrikalar açılarak istihdam ortamı sağlanabilir. Vanlı iş adamlarının buralarda fabrika açması ve istihdama katkı sağlaması gerekiyor." diye konuştu.

Erkan Akbulak

"Muradiye Şelalesi biraz unutulmuş olsa da çok güzel bir yer"

Kısıtlamalardan sonra ailece Muradiye Şelalesi'ne geldiklerini belirten Erkan Akbulak şunları söyledi:

"Kısıtlamaların ardından hamdolsun bugün Muradiye Şelalesi'ne geldik. Uzun zamandır buraya gelemiyorduk. Burası biraz unutulmuş bir yer ama buraya gelmeyi herkese tavsiye ederim. Bizler de ailece burayı ziyaret etmek için geldik, hamdolsun çok güzel zaman geçiriyoruz." (İLKHA)    

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir