• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Şahinbey Belediyespor Şampiyonlar Liginde şampiyon oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Organizasyonunu Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı ve 5 farklı ülkenin şampiyonlarının katıldığı Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi maçlarının açılışı geçtiğimiz cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile başlamıştı.

Şahinbey Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Akkent Spor Köyü’nde başlayan Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Şampiyonlar Ligi finalinde Şahinbey Belediyespor Legia Varşova'yı 3-1 yendi.

Bakan Kasapoğlu'nun açılışını yaptığı organizasyon birbirinden heyecanlı maçlara sahne oldu. Ampute Şampiyonları Lig finalinde ise Şahinbey Ampute ile Polonya'nın Legia Varşova takımı ile karşılaştı.

Büyük bir heyecana sahne olan zorlu maçı Şahinbey Belediyespor Fatih Şentürk (2) ve Kudrat'ın attığı gollerle 3-1 kazanarak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

Şampiyonanın son maçında Türkiye temsilcisi Şahinbey Belediyespor, Polonya ekibi Legia Varşova ile finalde karşılaştı. 6’ncı dakikada Bartosz Eastowski ile 1-0 öne geçen Polonya ekibine, Gaziantep temsilcisi Şahinbey Belediyespor 13’ncü dakikada Fatih Şentürk ile yanıt vererek 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Şahinbey Belediyespor'un 19’ncu dakikada Kudrat Khudoykulov ile skoru 2-1'e taşıdığı maçın ilk yarısı bu skorla bitti. Maçın uzatma dakikaları oynanırken Fatih Şentürk 50’nci dakikada bir gol daha attı ve Şahinbey Belediyespor, maçı 3-1 kazandı.

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğun kazanılmasının ardından Şahinbey Belediyespor'un futbolcuları, teknik kadrosu ve yönetimi büyük bir sevinç yaşadı.

Final maçında rakibini 3-1 mağlup eden Şahinbey Belediyespor, karşılaşma sonrası düzenlenen tören ile madalyalarını ve kupasını aldı. Kupayı kaldıran futbolcular ise büyük bir sevinç yaşadı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir