• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Anadolu Ajansı'ndan iki bakana soru soran muhabir hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü basın toplatışında iki bakana Süleyman Soylu ve Sedat Peker hakkında soru soran Muhabir Musab Turan’ın iş akdi feshedildiğini açıkladı. AA’dan yapılan açıklamada Turan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu da belirtildi.

“İŞ SÖZLEŞMESİNİ İHAL ETTİ”

AA Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın iş akdi feshedilmiştir. Adı geçen şahıs, bu eylemiyle, Anadolu Ajansı’nın iş sözleşmesindeki "Çalışanlarımız tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar." maddesini de ihlal etmiştir.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Şahıs hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla da nöbetçi Cumhuriyet savcılığına ihbarda bulunulmuştur. Ayrıca "Gri Pasaport" ve "Basın Kartı"nın iptali konusunda ilgili kurumlara Turan hakkında bildirim yapılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Anadolu Ajansı muhabirlerinden Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Süleyman Soylu ve Sedat Peker hakkında sorular sormuştu.

Turan, Varank ve Pakdemirli’ye, ‘’Son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Narko-bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu?  Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?" sorularını yöneltmişti. Turan; "Çarşıda pazarda herkes bunu konuşuyor. Ancak hiçbir bakan buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir savunma yaptı mı? Sayın bakanım, 3,5 yaşında bir oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı utanıyorum. Sizlerin çocukları yok mu?" diyerek sözlerini sürdürmüştü.

Bakanlara soru sorduğu videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Turan, daha sonra videoyu silmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir