• DOLAR 32.236
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2444.925
  • ...

Hibe destek başvurusu yapmak isteyen esnaf NACE Kodu ile karşılaştı. , Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki olarak tasnif edilmesine NACE deniyor. Peki hibe destek NACE kodu öğrenme nasıl olur? NACE Kodu nedir? Detaylar haberimizde…

NACE KODU NEDİR?

NACE bir kodlama sistemidir ve Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki olarak tasnif edilmesi olarak tanımlanır. NACE Kodu'nun açılımı "Nomenclature des Activités Économiques dans la Communauté Européenne"dir ve ismini bu açılımın baş harflerinden almaktadır. NACE kodu, iş yerlerinin faaliyet gösterdikleri sektörlere göre tehlike sınıflarını tayin eden sistemin oluşturduğu altı haneden oluşan bir koddur. Altılı faaliyet kodu olarak da bilinir.

NACE KODU TÜRKİYE'DE KULLANILIYOR MU?

2005 yılında AB'ye uyum çalışmaları kapsamında Türkiye'de de NACE Kodu uygulamasına geçildi. Türkiye'deki oda ve borsaların üye işyerlerine NACE Kodu sistemine göre faaliyet kodları verilmesi görevi TOBB'a verildi. TOBB tarafından hazırlanan "Mesleklerin Gruplandırması Rehberi"nde, tüm faaliyetlere ilişkin NACE Kodlarıyla birlikte NACE sistemi, kullanılan sınıflandırma metodolojisi, ilgili terim ve kavramlar ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

NACE KODU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

NACE Kodu, SGK sicil numarasına bakılarak, vergi levhasındaki ana faaliyet alanı incelenerek ve bağlı bulunulan ticaret odasının internet sitesinden öğrenilebilir.

E-TİCARET NACE KODU

e-Ticaret yapmak isteyenlerin vergi dairesinden NACE Kodu almaları zorunludur. e-Ticaret için NACE Kodu: "47.91.14 - Radyo, Televizyon, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret" olarak belirlenmiştir.

HİBE DESTEK NACE KODU ÖĞRENME

İstanbul Ticaret Odası esnafların faaliyet alanlarına göre NACE kodlarının yer aldığı listeyi yayımladı. Aşağıdaki linki tıklayarak HİBE Destek NACE Kodunu öğrenebilirsiniz.

NACE KODU ÖĞRENME İÇİN TIKLAYIN!