• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Evleri yanan mağdur aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Evde çıkan yangın nedeniyle evlerinin tamamı yanan ailenin neredeyse tüm eşyaları ise yangından zarar görerek kullanılmaz hale geldi.

 

İluh Mahallesi Pamukçular Caddesi üzerinde ikamet eden Teymur ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Evlerinde çıkan yangın sebebiyle evlerinin kullanılmaz hale geldiğini ve yaklaşık 90 bin TL civarında hasarın oluştuğunu belirten Mehmet Latif Teymur, “Gece saat 02.00 sıralarında uyuyorduk. O sıralarda bizim 7 aylık bebeğimizin ağlama sesiyle uyandık. Bir bıktık ki ortalık duman içinde. Hemen kalkıp çocuklarımızı kurtarmaya çalıştık. Evden çıktıktan sonra evin her tarafından yangın çıkmaya başladı. Bizde hemen itfaiyeyi aradık. İtfaiye aracı kısa sürede gelip müdahalede bulunup yangını söndürdü. Yangın söndürüldükten sonra sabah olunca evimizin kullanılmaz hale geldiğini gördük. Bütün beyaz eşyalarım ile birlikte kullanılacak hiçbir eşyam kalmadı.” ifadelerini kullandı

Evleri yandıktan sonra komşularında kaldıklarını söyleyen Teymur, evinde kullanılacak hiçbir eşyasının kalmamasından dolayı yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulundu.

“Destek talebinde bulunuyorum”

Teymur, “Ne kadar zararımızın olduğunu tam olarak bilemem ama eşya olarak 90 bin lira civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Ben asgari ücretle çalışıyorum ve ayın 15’inden sonra da sözleşmemiz bittiği için iş çıkışım yapılacak ve işsiz kalacağım. Bu ev babamdan bana kalan derme çatma toprak bir evdir. Yangından sonra kullanılmaz hale geldiğinden evi de kullanamayacağız. Üç çocuğum var. Bir tanesi de 7 aylıktır. Başta Sayın Valimizden, hayırseverlerden ve iş adamlarından destek talebinde bulunuyorum.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir