• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Binlerce Bitlisli direnişin başarısı için meydanlardan haykırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Peygamber Sevdalıları öncülüğünde, cuma namazı çıkışı Merkez Ulu Camii önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına AK Parti, Saadet, Yeniden Refah, HÜDA PAR Bitlis il başkanlarının yanı sıra STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Müslim Aysal Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanan basın açıklamasında, sık sık tekbirler getirilerek, Filistin lehine ve işgal rejimi aleyhine pankartlar açıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Bitlis Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İsmail Elban, artık kınamalarının ötesine geçmenin vakti geldiğini söyledi.

Yeryüzünde barış ve adalete inanan bütün insanlığı; işgale, haksızlığa ve sömürüye karşı Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya davet eden Elban, ülke yöneticilerine harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

İşgal rejimi sivilleri hedef aldı

Siyonist işgal rejiminin sivilleri hedef aldığını vurgulayan Elban, "siyonist çete 10 gün içerisinde Gazze’ye yönelik barbar saldırılar gerçekleştirdi. Siyonistler cami, okul, hastane, sivil yerleşim alanı ayırımı yapmadan, hastanelere giden yollar, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombaladı. Yaralılar tedavi edilemesin diye doktorlara yönelik özel suikast ve saldırılar düzenledi. Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin vermedi." dedi.

Direnişin başarısı işgal rejimini ateşkese mecbur bıraktı

Direnişin kararlı duruşu işgal rejiminin ateşkes masasına mecbur bıraktığına dikkat çeken Elban, şunları söyledi:

Birleşmiş Milletler son açıklamasında Gazze’ye yönelik saldırılar neticesinde en az 75 bin Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı. Şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Gazze’de, Kudüs’te, Aksa’da, Siyonist işgale karşı direnen kardeş ve bacılarımızı buradan selamlıyoruz. Mekân olarak uzak ve yanınızda olamasak da ruhumuz ve kalbimizle yanınızdayız. Davanız bizim davamız, acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimizdir. Bunu böyle bilesiniz. Siyonist rejim ki, başta ABD olmak üzere dünyanın bütün emperyalist güçlerin askeri, siyasi, ekonomik desteğini almaktadır. Dünyanın en gelişmiş silah ve teknolojik imkanlarına sahip siyonistler, hiçbir ahlaki ilke ve kural tanımadan yıllardır abluka ve muhasara altında tuttukları Gazze halkının imanına, direniş ve sabrına yenik düştü. Büyük kibir ve şımarıklıkla saldıran Siyonist çete tam bir şok içerisinde ne yapacağını bilemez duruma geldi. Karşısında direnen kahramanların sabır ve fedakârlığı karşısında sersemledi, ateşkes için çalmadık kapı bırakmadı. Allah, müminlere, vadettiği yardım ve nusretini gönderdi. Dün gece saat 02.00’den itibaren siyonist rejim ateşkes ilan etmek zorunda kaldı. Bu onlar için büyük bir yenilgidir. Filistinli kardeşlerimizin zaferini tebrik ediyoruz.

"Aksa davası tekrar Müslümanların gündemine girdi"

"Tarih ve günümüz şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlamıştır." diyen Elban, "Onu işgal ettiği Lübnan’dan, Gazze’den zelil bir şekilde çıkaran direnişin kendisi olmuştur. Bugün de Aksa’yı ve komşusu olan Şeyh Cerrah Mahallesi'nin işgalini akim bırakan kardeşlerimizin bu büyük direnişi olmuştur. Gazze’ye yönelik saldırıları durduran ve Siyonistleri rezil rüsvay eden Gazze halkının direnişi ve Siyonistleri dehşete düşüren direnişin füzeleri ve sıra dışı taktik ve yöntemleri olmuştur. Her zaman siyonistleri azgınlaştıran, pervasızlaştıran husus da hep işlediği cürümlerin yanına kar kalması olmuştur. Allah Aziz’dir. İslam azizdir, Kudüs ve Aksa azizdir. Zulme, işgal ve talana teslim olmayıp, direnenler azizdir ve aziz olmaya devam edeceklerdir. Büyük acı ve kayıplar yaşarken elhamdülillah kardeşlerimizin kahramanca direnişine şahit olduk. Akan pak kanlar, ümmeti gaflet uykusundan uyandırdı, Aksa davası tekrar Müslümanların gündemine girdi."

Gazze’de hayatın normale dönmesi için herkes elini taşın altına koymalı

İki milyarlık İslam ümmetinin gözü önünde yaşanan katliamların artık son bulması gerektiğinin altını çizen Elban, Aksa'nın izzet ve onuru için ayağa kalkınması gerektiğini ifade etti.

İki devletli projelerle ne Kudüs ne Aksa ne de bu coğrafyanın özgür olamayacağını belirten Elban, "Kudüs ve Aksa bin 200 yıl Müslümanların hâkimiyetinde huzura kavuşmuş, farklı inanç ve ırklara mensup topluluklar huzur ve barış içerisinde yaşamışlardır. Farklı yol ve yöntemler aramaya gerek yoktur. Bu savaş ve mücadele burada son bulmayacaktır. Siyonistler, tarih boyunca hiçbir ahd ve antlaşmaya bağlı kalmamışlardır. Allah’a, Peygamberlerine verdiği sözlere ihanet edenlerin Müslümanlara verdikleri sözlere bağlı kalacakları beklenmemeli. Fırsat ve imkan bulduğu an anlaşmalara ihanet edeceklerdir. Dün akşam bir zafer kazanıldı ama bu nihai bir zafer değildir. Kısa vadede acil olarak bütün Müslüman ülkelerin yöneticileri ve hasseten Türkiye, Gazze’de hayatın normale dönmesi, yaraların sarılması, abluka ve ambargonun kaldırılması için çalışmalıdır.  Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki işgal durdurulmalıdır. Orta ve uzun vadede Kudüs ve bütün Filistin topraklarının özgürlüğe kavuşması için somut ve işleyen bir proje hayata geçirilmelidir. " diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir