• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
AGD Genel Başkanı Turhan: "İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması için çalışmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin geçtiğimiz günlerde Anadolu Gençlik Derneğine selam göndermesini ardından Turhan, İsmail Heniyye’nin izzetli duruşu ve mücadele ruhuna müteşekkir olduklarını bildirdi.

HAMAS ile kadim bir dostluk içerisinde olduklarını kaydeden Turhan, Filistinli kardeşlerinin kutlu mücadelesini duyurtmak adına ülkede birçok program düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

 

Maddi ve manevi olarak direniş gruplarıyla birlikte olduklarını da vurgulayan Turhan, Filistin’de öncekilere kıyasla farklı bir intifadanın başladığını aktardı.

Filistin’in kendi kıt imkanlarına rağmen ürettiği füzelerle terör rejiminin gasp ettiği şehirlerin cehenneme çevrildiğini bildiren Turhan, “israil denen terör grubu kendileri tarafından yapılan zulmü dünyaya duyurmaya çalışan basın binalarını vuruyor. Terör rejimi, Müslümanların iletişim ağlarını keserek yaşanan zulmün görülmemesini sağlamaya çalışıyor.” şeklinde konuştu.

“İslam devletlerinin idarecileri terör rejiminin anladığı dilden konuşmalıdır”

“Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın da ifade ettiği gibi terör rejimi ancak güçten anlar.” ifadelerini kullanan Turhan, basın açıklamaları, kınamalar, yürüyüşlerin safımızı belli ettiren fiiller olduğunu söylerken, “Ama bu şekilde yetmiyor. STK’lar olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz ama siyonizme devletler bazından karşılık vermelidir. Özellikle İslam devletlerinin idarecileri bir araya gelerek terör rejiminin anladığı dilden konuşmalıdır.” dedi.

İlk kıblegâhımıza sahip çıkılmadığı taktirde ahiretimizi de etkileyen olumsuz sonuçla karşılaşacağımızı söyleyen Turhan, “Türkiye’miz de bulunan NATO üslerinin ve elçiliklerin kapatılması ile yeni bir sürece girmeliyiz. Terör rejimi ile yapılan siyasi ve askeri anlaşmalar başta olmak üzere tüm anlaşmalar iptal edilmeli. İslam Barış Gücü kurularak Filistin’in tüm bölgelerine ordularımızı göndermeliyiz. Tavrımız net olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması için çalışmalar yapmalıyız”

“Kudüs ruhuyla Türkiye’de ki tüm İslami camialara mensup kardeşlerimizle Kudüs hususunda beraber hareket ediyoruz.” diyen Turhan şu şekilde konuştu:

“Dağınık olan ümmeti Kudüs sevgisi bir araya getiriyor. Tüm STK’lar ve partiler farklılıklarımızı bir kenara bırakarak vahdaniyet ve tevhit mücadelesi içerisinde hareket etmeliyiz. Kudüs meselesinde ayrılığa düşersek, telafisi olmayan sonuçlar ortaya çıkar. Mescid-i Aksa ve Filistin özelinde oluşturulan kardeşlik ve dayanışma ruhunu devam ettirmemiz gerekmektedir.”

STK’lar halkın meşru taleplerini hükümetlere aktardığını ifade eden Turhan, STK’ların halktan aldığı meşru talepleri yaptırtma imkanına sahip olduğunu bildirerek, “İnancımızı, tarihimizi, kültürümüzü ve hak taleplerini siyasi erklere bildirecek çalışmalar yapmalıyız.” dedi.

“İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması için çalışmalar yapmalıyız.” diyen Turhan, STK’ların bu talebini siyasiler tarafından kendileri aleyhinde gibi görmemesi gerektiğini söylerken, “STK’ların talepleri sonrasında STK’lara düşmanca yaklaşılmamalı ve halk kutuplaştırılmamalıdır. Bilinçli STK’lara çok ihtiyacımız var. STK’ların çalışmaları eğer iyi anlaşılırsa siyasiler için önemli bir adımdır. Elinde güç bulunduranların karşısında hakkı tavsiye edenler olmazsa, yapılan yanlışlar hakikatmiş gibi algılanmaya başlanır. Biz öyle bir inanca mensubuz ki kardeşlerimizi ve toplumumuzu doğru yola sevk etmeliyiz. Kimden gelirse gelsin yanlışa yanlış doğruya ise doğru demek zorundayız. “ şeklinde konuştu.

İLKHA ve Rehber TV’nin izzetli ve onurlu duruşunun hep hissettirdiği belirten Turhan, “Biz kardeşlerimizi takip ediyoruz. Kardeşlerimizin ilkeli ve güzel yayınlarını devam ettirmeleri hususunda duacıyız.” dedi. (İLKHA)  



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir