• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...
Siyonist çete sivil hedefleri vuruyor SAVAŞ SUÇU  İNSANLIK SUÇU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Siyonist işgal rejimi mübarek Mescid-i Aksa’yı içinde bulunduran Filistin topraklarında her gün yeni katliamlara imza atıyor. Sivillerin yaşadığı binalar, cadde, sokak, hükümet binaları, yerleşim alanları, iletişim ağları hedef alınan yerlerin başında yer alıyor. Her geçen gün ölü ve yaralı sayısının daha da arttığı Filistin’de, işgalci siyonistlerin özellikle sivilleri hedef alması ve bu saldırılarından geri adım atmaması dünya genelinde tepkilere neden oluyor.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: SİVİLLERİ DOĞRUDAN HEDEF ALMAK SAVAŞ SUÇUDUR

Uluslararası Af Örgütü, işgalci teröristlerin saldırıları sonucu Gazze'de ölü sayısının artmasından "derinden endişe" duyduklarını belirterek, sivillere yönelik doğrudan saldırıların "savaş suçu" olduğunu bildirdi.

Uluslararası Af Örgütünden yapılan açıklamada, "Gazze'de artan ölü sayısı konusunda derin endişe duyuyoruz. Uluslararası Ceza Mahkemesi, israil'in cumartesi günü 2 kadın ve 8 çocuğun ölümüne yol açan Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıyı araştırmalı. Sivillere yönelik doğrudan saldırılar savaş suçlarıdır." ifadeleri kullanıldı.

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Şati Mülteci Kampı'nda bayramlaşmak için akrabasının evine giden Ebu Hatab ve El-Hadidi ailelerinden 2'si kadın 8'i çocuk 10 Filistinli şehid edilmişti.

Siyonist işgal rejiminin 10 Mayıs'tan bu yana hava ve karadan vurmaya devam ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde tablo giderek ağırlaşıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “7 Mayıs'tan bugüne kadar Batı Şeria'dan 21, Kudüs'te bir şehit olmak üzere 220 şehit, 3 bin 728'i Batı Şeria'dan ve bin 11'i işgal altındaki Kudüs'te olmak üzere 6 bin 39 kişi yaralandı.” ifadelerine yer verildi.

 “SAVAŞ SUÇU İŞLENİYORSA YAPTIRIM VE SİLAH AMBARGOSU UYGULAYIN”

Siyonist işgal rejimi ve Filistin arasında giderek yükselen tansiyon ve Gazze'ye yönelik hava saldırılarını görüşmek için 3. kez toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK)  seslenen Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin halkının katlanmak zorunda kaldığı dehşetin kelimelerle tarif edilemeyeceğini söyledi.

Beş aylık bir bebeğin tüm ailesini siyonist işgalcilerin saldırılarında kaybettiğini anlatan Maliki, işgal rejiminin "savaş suçu ve insanlığa karşı suç" işlediğini ifade etti.

Maliki, BMGK'nin elinde katil siyonistlerin işgaline son vermesi ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi için yaptırım, silah ambargosu uygulama ve Filistinliler için uluslararası koruma sağlama gibi araçlar olduğunu hatırlattı.

Riyad el-Maliki, Konsey üyelerine, "Kendinizi neden bizim yerimize koymuyorsunuz? Ülkeniz işgal altında olsa, halkınız zulme uğrasa, katledilse ne yapardınız? Bağımsızlığınız için zulme son vermek için ne yapardınız?" sorusunu yöneltti.

Filistin'in özgürlüğünün barışa giden tek yol olduğunu vurgulayan Maliki, BMGK'ye bu yasal ve ahlaki sorumluluğu yerine getirmek için harekete geçme çağrısı yaptı.

HENİYYE: KATLİAMLARIN GENİŞLEMESİ, DÜŞMANIN ACZİYETİNİ, BAŞARISIZLIĞINI ORTAYA KOYUYOR

Hamas lideri Heniyye, siyonist işgal güçlerinin katliamlarını arttırmasının ve bombalarını sivil bölgelerde arttırmasını zayıflığın delili olarak nitelendirdi. Heniyye, "Gazze'nin farklı noktalarına kadar katliamların uzaması, düşmanın acziyetini, başarısızlığını ve direnişin büyüklüğü karşısında içinde bulunduğu çıkmazı ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

İşgalci siyonistlerin yenilgiye uğratılacağını vurgulayan Heniyye, şunları kaydetti: "Gazze'de sivillerin hedef alınmasının tüm sorumluluğu israile aittir. Direniş güçleri, halkını savunmaya devam edecek, düşman ordusunu hezimete uğratacak ve katliamlarını sürdürmesine engel olacaktır."

GAZZE'DE SAVAŞTAN ÖTE BİR KATLİAM YAŞANIYOR

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde siyonist işgalcilere ait savaş uçaklarının attığı bombalarla çocuklarını, ailelerini, komşularını kaybeden Filistinliler, savaştan öte bir katliama tanık olduklarını belirtiyor.

Sivil bölgeleri bombalayan savaş uçaklarından üzerlerine bir anda onlarca füze attığını ve saldırının eş zamanlı ve yoğun bir şekilde gerçekleşip öncesinde hiçbir uyarı olmaksızın başladığını dile getiren halk bu anları: “Tüm mahalleyi bir anda alevler sarıyor ve her yerden çığlıklar yükselmeye başlıyor” şeklinde anlatarak savaşın boyutunu aktarmaya çalıştı.

SİYONİST İŞGALCİ REJİM KASITLI OLARAK SAĞLIK KURUMLARINI BOMBALIYOR

Gazze Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Yusuf Ebu'l-Rish, Siyonist işgalci rejimin sağlık kurumlarını kasıtlı olarak bombaladığını ve Gazze'deki sağlık personelinin çalışmalarını bilinçli olarak engellediğini belirttikten sonra, "İşgal saldırıları, güvenlik arayışında olan 40 binden fazla kişinin yer değiştirmesine neden oldu. Su ve elektrik gibi hayati temel hizmetler kesintiye uğradı." dedi.

"Siyonist işgalci rejimin halkımıza karşı işlediği suçlardan sorumlu tutulması gerekmektedir" diyen Ebu'l-Rish, "Sağlık sektörünün tüm yönlerini etkileyen haksız ablukaya son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Medical sağlık ekiplerinin, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Gazze ile geçişlerin açılması çağrısında bulunuyoruz. Gazze'ye tıbbi yardım, ilaç ve sarf malzemeleri tedarikini acilen talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir