• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Hamas neden öldürdüğü askerlerin cesetlerini yayınlamıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Savaşların en önemli cephelerinden biri meselenin propaganda kısmıdır.

İslami direniş karşısında tarihinin en zor dönemlerini yaşayan, sığındığı demir kubbe kalbura dönen, sığınaklardan başını çıkaramayan rejim son günlerde farklı bir propaganda yöntemini devreye soktu.

Elbette su soruyu soranları suçlayamayız  ama soruyu gündemleştiren aklın fark edilmesini istiyoruz.

Kendilerince direnişi köşeye sıkıştırdıklarını düşünüyorlar

Soru şu: Hamas iddia edildiği gibi israile füze fırlatıyorsa ve israil kayıp veriyorsa Hamas neden öldürdüğü askerlerin cesetlerini yayınlamıyor?

Mantıklı gibi geliyor değil mi soru?

O halde yanıtlayalım.

Birincisi bu bir kara savaşı değil… Yani hem rejim uzaktan sivilleri hedef alıyor hem de direniş roket ve füzeleri ile uzaktaki hedefleri vuruyor.

Göğüs göğüse bir çarpışma yaşanmış olsa iki tarafta öldürdüğü düşmanını teşhir edebilirdi. O halde iş kayıp veren tarafın açıklamalarına kalıyor.

"Hamas neden öldürdüğü İsrail askerlerinin  fotoğrafını yayınlamıyor?" diye soranlar bu soruyu işgal rejimine sormalıdır. Çünkü Hamas herhangi bir yer vurulduğunda kendi kayıpları ile ilgili net bir şekilde açıklamalarda bulunuyor, oysa işgal rejimi bu konuda ketum davranıyor.

Toparlayacak olursa Hamas’ın attığı füzeler rejimin karargahına bile düşse direnişin bunu ıspatlayacak teknik gücü yoktur, çünkü uydusu yoktur ki kamera görüntülerini sunsun.

Aslında soru “Hamas Filistin halkının şehidleri ile ilgili verileri sunarken rejim neden askeri kayıplarını net bir şekilde açıklamıyor” diye sorulmalıdır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir