• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​STK’lardan siyonist terör rejimine “ambargo uygulansın” talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgalcilerin Ramazan ayının başından bu yana yaptığı zulüm ve baskınlar sonrasında Mescid-i Aksa'ya saldırmasına ve akabinde Gazze’ye yönelik hava, kara ve denizden soykırıma varan terör saldırılarına tepkiler sürüyor.

 

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı, siyonist terör rejiminin savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıları tel’in etmek için kitlesel eylemler düzenliyor. Eyleme siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile sendikalar da destek veriyor.

Siyonist işgal rejiminin saldırılarını İLKHA’ya değerlendiren sivil toplum kuruluşları temsilcileri, israil ile olan siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerin bir an önce kesilmesini ve İncirlik, Kürecik ve diğer askeri üslerin de kapatılmasını istedi.

Ümit Unat

Siyonist elçilikler kapatılsın, malları boykot edilsin

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, İslam ülkelerinin artık somut adım atması gerektiğini belirtti.

Unat, “Bizim ilgililerden talebimiz; israilin meşrutiyetinin reddedilmesidir. Gerekirse büyükelçiliklerin kapatılmasıdır. Halk olarak artık mallarını boykot etmemiz gerekir. Çünkü para verdiğimiz her ürün, Müslüman kardeşlerimize kurşun olarak dönüyor. Bu sebeple işgalcilerin cephanesi bizden olmasın! Tek bir kuruş dahi onlara vermemiz için mallarını satın almamalıyız.” dedi.

Salih Çalhan

“Katar gibi siyonist elçiyi kovalım”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün Müslümanların birliğinden geçtiğini belirten Emekli Memur-Sen Mardin İl Başkanı Salih Çalhan ise şunları söyledi:

“İşgal rejimine kapsamlı askeri, siyasi ve ekonomik ambargo uygulanmalıdır. Bunun ilk adımı olarak, Katar’ın yaptığı gibi siyonistlerin büyükelçisini kovarak israil ile ilişkilerimizi sınırlandırmamız gerekir. Ülke olarak birlik olma zamanıdır. Bu kanın durması için kimin elinden ne geliyorsa yapması lazımdır diye düşünüyorum.”

Fasih Memiş

“İşgalcilerle askeri, siyasi, ekonomik, kültürel tüm ilişkiler kesilmelidir”

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Fasih Memiş de Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin işgalcilerle olan bütün ilişkisini kesmesi gerektiğini söyledi.

Memiş, “Kudüs, bizim üçüncü haremimizdir. Mekke’deki Mescid-i Haram’dan ve Medinede’ki Mescid-i Nebevi’den sonra Müslümanların üçüncü haremidir. Aynı zamanda Müslümanların ilk kıblesidir ve Peygamber Efendimizin (Sallahu Aleyhi ve Sellem) miraç durağıdır. Dolayısıyla Kudüs’ü savunmak sadece orada yaşayan Müslüman Arapların değil dünyada yaşayan bütün Müslümanların öncelikli görevidir. Bunun için Peygamber Sevdalıları Derneği olarak biz diyoruz ki, ülkemizdeki Müslümanlar dahil olmak üzere gerek yöneticiler gerekse de halk kimin elinden ne geliyorsa yapması ve tepkisini göstererek tavır alması lazım. Özellikle Müslüman haklardan isteğimiz, onların ekonomilerine yönelik bir ambargo uygulamalarıdır. Bunun dışında İslam ülkelerinin yöneticilerine de çağrımız; bu ülke ile askeri, siyasi, ekonomik, kültürel ne ilişki varsa kesmeli, kimin ülkesinde de büyükelçilikleri varsa bir an önce istenmeyen adam ilan edilip geri gönderilmesi gerekir.” dedi.

Abdulkadir Kurtuluş

“İslam ülkelerinin liderleri birlikte hareket ederek yaptırım uygulasın”

Özellikle emperyalistlerin Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılmasın isteyen Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı Abdulkadir Kurtuluş, Müslümanların da ekonomik ambargo uygulayarak mallarının boykot etmeleri gerektiğini belirtti.

Kurtuluş, “Bir Müslüman, işgalcilerin mallarını kesinlikle evlerine sokmaması lazımdır. İslam ülkelerinin liderleri de birlikte hareket ederek yaptırım uygulamaları gerekir.” diye konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir