• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İhvan`ın Genel Merkezi Önünde Olaylar Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Müslüman Kardeşler Teşkilatının Başkent Kahire`de bulunan genel merkezi önünde toplanan İhvan karşıtları ve destekçileri binlerce polisin görev aldığı Genel Merkez önünde birbirleriyle çatıştı. Çıkan olaylarda 150`den fazla kişi yaralandı.


Geçtiğimiz hafta Cemaatin Mukattam Mıntıkasında bulunan merkez binasına taş ve Molotof Kokteylleri ile saldıran provakatif gruplar, Sosyal Paylaşım Sitelerinde yapmış oldukları çağrıda Cuma günü teşkilatın genel merkezi önünde daha geniş çaplı gösteri düzenleyeceklerini duyurmuşlardı.


Kışkırtıcı Grubun çağrısı üzerine bir açıklama yapan Müslüman Kardeşler Teşkilatının Genel Sekreteri Mahmut Hüseyin, merkezi korumak için kendi fertlerine çağrıda bulunurken merkezi korumak için gereken tüm tedbirlerin alınacağını söyledi.


Akşam namazına kadar genel merkezin bulunduğu caddede bulunan İhvan destekçileri ve karşıtları arasında çatışma çıkmazken provakatif grubun akşam namazını kılan Müslümanlara saldırmasıyla iki grup arasında çatışmalar patlak verdi.


Akşam namazını kılan Müslümanlara saldıran göstericiler Bilal İbnu Ravaha Mescidinde bulunan 50 kişiyi yaraladı. İhvan Mensubu 3 kişiyi ağır yaralarken 4 kişinin aracını ise ateşe verdi.


Binlerce polisin görev aldığı mahallede elektrik kesintisini fırsat bilen göstericiler İhvan mensupların arasına sızarak onlarca Müslüman`ı yaralayıp 4 kişinin aracını ateşe verdi.

Sağlık Bakanlığı bazı Ulusal haber Ajanslarına yaptıkları açıklamalarda çok sayıda kişinin hastaneye kaldırıldığını, hafif yaralananların ise olay yerinde bulunan ambulanslarda tedavi edildiğini bildirdi.


Olayların yoğun olarak yaşandığı Kahire`de çatışmalar gece geç saatlere kadar devam ederken İhvanın Şarkiyye ilinde bulunan bürosuna göstericiler tarafından Molotof Kokteylleri atıldı. ( Sait Teşne- Ahmet Batı-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir