• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
Önlem Paketi Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rum Hükümeti`nin, Avro Bölgesi maliye bakanları ile mutabakata varılan kurtarma paketinin GKRY tarafından karşılanması kararlaştırılan 5,8 milyar avroluk açığın kapatılmasına yönelik hazırladığı alternatif önlem paketiyle ilgili 9 yasa tasarısından en önemli 3 tasarı parlamentoda geç saatlerde yapılan oylamada onaylandı.

Rum yönetiminin 56 sandalyeli parlamentosunun oy kullanan 28 üyesinden 26`sı pakete ``evet``, 2`si ise ``hayır`` dedi. 25 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

Parlamentoda onaylanan tasarılar, ülkenin finans sisteminin desteklenmesi amacıyla kaynağı devlet kurumlarının gelirlerinden ve gönüllü katılımlardan sağlanacak bir dayanışma fonu oluşturulması, bankacılık sisteminin Avrupa formlarıyla uygun hale getirilmesi amacıyla Laiki Trapeza`nın ``iyi banka`` ve ``kötü banka`` olarak ikiye ayrılması ve ``acil durumlarda`` Rum Maliye Bakanı`na ve Merkez Bankası Müdürü`ne bankalardan büyük sermaye aktarımlarını kısıtlama yetkisi tanınmasını öngörüyor.

Mevduatlardaki kesintilerle ilgili tasarı

Rum bankalarındaki mevduatlarda yapılacak kesintilerle ilgili tasarının oylanması ise yarına kaldı.

Hükümeti destekleyen Demokratik Seferberlik Partisi (DISİ) Başkan Vekili Averof Neofitu, bankalardaki mevduatlarda yapılması planlanan kesintilerle ilgili hükümetin henüz kesin bir karara varmadığını açıkladı.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir