• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
Bingöl Umut Kervanı Ramazan ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı, 2021 yılı Ramazan ayına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline geldi. Umut Kervanı yaptığı yardımla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

"Ramazan Umut Olsun" sloganıyla çalışmalarını yürüten Bingöl Umut Kervanı, Ramazan ayında binlerce aileye gıda paketini dağıttı.

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, "Ramazan ayında bin 580 aileye 267 bin 300 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. Bin 50 aileye 150 bin 300 TL değerinde gıda, 132 aileye 73 bin 220 TL nakdi, 398 aileye 43 bin 780 TL değerinde kırmızı et yardımında bulunduk." dedi.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç

"Dört koldan çalışmalar yürütüyoruz"

Bingöl merkez ve ilçelerde çalışma yürüttüklerini kaydeden Tamaç, salgın sürecinden etkilenen vatandaşlara da yardımcı olmaya gayret ettiklerini ifade ederek, "Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bugüne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Coronavirus salgını nedeniyle hem millet olarak hem de memleket olarak zor bir imtihandan geçiyoruz. Bingöl'de 15 mahallemizde tespit ettiğimiz yüzlerce ailemize hemen Ramazan'ın başlangıcında gıda kolisi ve 2'şer kilogram et olmak üzere ulaştırdık. Bingöl Umut Kervanı ailesi olarak bizler elimizden geldikçe çalışmalarımıza hız vermekteyiz. Salgının oluşturduğu bir mağdurlar kitlesi var. Salgının getirdiği zorluklar karşısında dernek olarak dört koldan çalışmalar yürütmekteyiz. Hayırseverler ile fakir aileler arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyoruz. Bingöl merkez ve köyleri ile Genç, Solhan ve Karlıova ilçelerimizde çalışmalar yürüttük. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde bir yandan salgın sürecinden etkilenen vatandaşlarımıza, diğer yandan da ihtiyaç sahibi olanlara yardımcı olmaya gayret gösterdik. Bizler elimizden geldikçe bu kutlu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

"Veren el olalım"

Yıl içerisinde 12 ay boyunca sürekli olarak tespit edilen mağdur ailelere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Tamaç, "Malından, mülkünden fakirlere ve yoksullara yardım etmek ihsandır. Bizler Umut Kervanı çalışanları, üye ve gönüllülerimizle teşriki mesai yaparak mübarek Ramazan ayında gelen yardımlar oranında ihtiyaç sahibi ailelere yardımları ulaştırdık. Bizler elimizden geldikçe hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile tespit ettiğimiz fakir, mağdur, dul, yetim ve muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Bunun için sadece Ramazan ayında değil, üç aylarda değil, yılın 12 ayında Peygamber'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir ahlak olan muhtaç insanlara yardım etmeyi, kendimize ve ailemize 'veren el olmayı' her daim telkin etmeliyiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir