• DOLAR 32.591
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2461.837
  • ...
Mehmet Ceyhan neyin peşinde! “Vakalar tedbirler nedeniyle düşmedi”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Koronavirüs pandemisyle birlikte ekran ekran dolaşıp korku dolu söz ve iddialarla halkın duygularıyla oynayan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu kez de ‘tam kapanma’ ile ilgili skandal sözler söyledi. Tam kapanma ilan edildiğinde ‘bu tam kapanma değil’ diyerek tepki çeken Ceyhan, bu kez de vakaların tam kapanmadan dolayı değil başka sebeplerden dolayı düştüğünü iddia etti.

“ALDIĞIMIZ TEDBİRLERLE FALAN ALAKASI YOK”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yarın gerçekleşecek ve normalleşme kararlarının alınacağı toplantı öncesi tepki çeken açıklamalarda bulundu. Yine korku ve panik yaymak için skandal cümleler kullanan Ceyhan, esnafın perişan olduğu ‘tam kapanma’ döneminin vaka düşüşlerinde bir etkisi olmadığını iddia etti. Vaka sayılarının hala çok yüksek olduğunu belirten Ceyhan, "Kolay olmayacak. Ve şu bizi yanıltıyor; vaka sayılarındaki azalmaların şu anda bizim aldığımız tedbirlerle falan alakası yok. Onun büyük etkisini daha görmeye başlamadık.”

ALAY EDERCESİNE SÖYLEDİ

Tedbir almayan ülkelerde de azalma olduğunu iddia eden Ceyhan, 29 Nisan’dan beri tam kapanma nedeniyle büyük sıkıntılar çeken halkla alay edercesine sözlerine şöyle devam etti: “Şu anki azalma; hiç aşı yapmayan, doğru dürüst tedbir almayan ülkelerde de var. Bu paralel bir şekilde bütün ülkeleri etkileyen bir süreçtir. Bunu hemen aldığımız tedbirlere bağlayıp, başarılı oluyoruz diye değerlendirirsek hata etmiş oluruz." Madem aşı olmayan ve tedbir alamayan ülkelerde de vaka sayıları düşüşe geçti ‘Neden hararetle ‘tam kapanma’nın daha katı kurallarla uygulanması gerektiğini savunuyor?’ sorusunun cevabı ise henüz bilinmiyor!

VAKA SAYILARI DÜŞÜNCE ‘RAHATSIZ’ OLUYOR!

Vaka sayılarıyla birlikte hasta sayılarının da düşüşünden ‘rahatsız’ olan Mehmet Ceyhan, belirti vermeyenlere test yapılmadığı için bu düşüşün yaşandığını savundu. Ceyhan, test kitlerinin ne kadar güvenli olduğuna ise hiç değinmedi. Ceyhan daha sonra ise esnafın ve halkın dört gözle beklediği ‘normalleşme’ye karşı olduğunu da belirtti. Vaka sayılarının tüm dünyada düşüşe geçtiğini ifade eden Ceyhan, normalleşemeye ise karşı çıktığını bir kez daha ifade etti.

HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILMIŞTI

Halka sürekli panik ve korku empoze eden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında geçtiğimiz günlerde suç duyurusunda bulunulmuştu. Ceyhan, 29 Nisan’da başlayan tam kapanma için de ‘ böyle tam kapanma olmaz’ demişti. Ceyhan’ın ekran dolaşıp sürekli korku yayması büyük tepki çekiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir