• DOLAR 32.585
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2436.15
  • ...
Ruhani, Katar Emiri El-Sani ile Filistin'i görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Telefon görüşmesinde, Filistin'deki son olaylara değinen Ruhani, İslam ülkelerinin Filistin halkını savunmak, bu ülkenin özgürlüğüne kavuşmasına yardımcı olmak ve siyonist rijimin saldırganlığına karşı koymak için birlikte çalışması gerekliliğine dikkat çekti.

Filistin'in İslam toprağının bir parçası olduğunu dile getiren Ruhani, "Siyonist işgal rejiminin Filistin ve Gazze halkına yönelik saldırıları bir an önce durdurulmalı. Artık bu masum insanların böyle zulüm görmesine izin vermemeliyiz." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İslam ülkelerinin Filistin konusunda yakın iş birliği yapması gerektiğinin altını çizerek, "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Filistin'deki son gelişmelerde daha aktif bir rol oynamalıdır, çünkü bu teşkilat öncelikle Filistin ve Mescid-i Aksa'daki kriz için kurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Görüşmede, Yemen'deki son durumu da ele alan Ruhani, Yemen meselesinin askeri yöntemlerle çözülemeyeceğine vurgu yaptı.

İran'ın Filistin konusundaki tutumunu takdir ettiğini belirten Katar Emiri El-Sani, "Katar olarak Filistinlilere yönelik saldırıların kınanması ve sona erdirilmesi konusunda İran ile aynı görüşteyiz. İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan bu konuda etkili bir rol oynamasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir