• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Endişe oluşturacak problemlerin giderilmesi gerekir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Newroz`un güzellikler getirmesi temennisinde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, sağduyudan dolayı halka teşekkür etti. Diyarbakır Valisi Toprak, Newroz etkinliğinin önceki yılların aksine huzur ve güven içerisinde geçtiğini belirterek, karşılıklı oluşturulan iş birliği sayesinde herhangi bir problem olmadan bu Newroz Bayramı`nın da geleceğe bir takım olumlu görüntüler de gittiğini söyledi.
 
Newroz kutlamaları hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Diyarbakır Valisi Toprak, istenmeyen görüntülerin de olduğunu da belirterek, ileriki yıllarda Newroz`un daha iyi olacağını ifade etti.
 
Vali Toprak açıklamasının devamında, "Bir süreç yürütülüyor insanların güzelliği hoşgörüsü sevgisi barış adına ve birlikteliği adına onun için bu noktada ortak gaye için yolla çıkıldığında olumsuzlukların da olmaması gerekiyor. Endişe oluşturacak problemlerin giderilmesi gerekir. Onun için o görüntüler olumsuz olmuştur. Genele baktığımızda vatandaşlarımızın bir güzellik içinde oraya geldiklerini ve başlarına olumsuzluk gelmeden rahat bir şekilde evlerine döndüler" dedi.
 
`Herkesin karşılıklı güzelliklerin ortaya koyması gerekiyor`
halkınn duyarlılığı ile Newroz kutlamalarının olumlu geçtiğinin altını çizen Toprak, "Ama bazı istenmeyen görüntüler ve Türk Bayrağı`nın orada olmaması eksik olması hakikaten hiç hoş olmamıştır. Bundan sonra ki etkinlik ve faaliyetlerde bu eksikliklerin giderilmesi gerekir. Biz birlikten yolla çıktık ve güzelliklerden bahsediyorsak ortak manada herkesin sevgisini ve hoşgörüsünü ve birlikte yaşamın güvencesini ortaya koymaya çalışıyorsak herkesin karşılıklı güzelliklerin ortaya koyması gerekiyor. O noktada bayrağımızın olmaması ciddi bir eksiklik ama bundan sonra inşallah bunun giderileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Toprak son olarak ,"Biz güzel bir süreçte bahsediyorsak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan o birlikteliği iyi bir şekilde kuracak ve devam ettirecek güzellikleri ortaya koymalıyız" açıklamasında bulundu.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir