• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
El Buti`ye Yapılan Menfur Saldırıyı Üstlenen Olmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şehy Said Ramazan El Buti`nin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlenen olmadı. Dün başkent Şam`ın El Mezraa semtindeki El İman Camiinde talebelerine ders verirken düzenlenen intihar saldırısında katledilen El Buti için bu gün Suriye genelinde yas ilan edildi.
 
İslami gençliğin yetişmesinde büyük emekleri olan El Buti`nin El İman Camisinde katledildiği saldırıyı üstlenen olmadı. Esed rejimi saldırının muhalifler tarafından gerçekleştiğini belirtirken Özgür Suriye Ordusu ve Nusret Cephesi saldırı ile ilgilerinin olmadığını duyurdular.
 
Ülkedeki karışıklığın emperyalizmin Suriye`yi işgaliyle sonuçlanacağını ve Saddam sonrası Irak`taki gelişmelerin ülkesi için de söz konusu olacağını düşünen El Buti, emperyalistlerin Suriye`de mezhep savaşı çıkararak İslam Ümmeti içindeki ayrılığı derinleştirmeye çalıştığına dikkat çekiyordu.
 
Ramazan el-Buti kimdir?
1929 yılında Şırnak`ta ki el-Botan köyünde dünyaya gelen Şeyh Ramazan el-Buti, 4 yaşında ailesiyle birlikte Şam`a göçtü. 1955 yılında Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi`nden mezun olan Şeyh Ramazan el-Buti, 1958 yılından itibaren İslami ilimler üzerine eğitim çalışmalarında bulunmaktaydı. 
 
Suriye Ulusal Koalisyonu başkanı Muaz el-Hatib`in Emevi Camii`deki hatiplik görevinin sona erdirilmesinden sonra Emevi Camii`nde hutbeler vermeye başladı. 
  
Suriye`deki ayaklanmayı komplo ve fitne olarak niteleyen Şeyh el-Buti, 1 Haziran 2012`de Şam`daki Emevi Camii`nde verdiği hutbesinde, Suriye`nin tekfirci terörle karşı karşıya olduğunu söylemişti. 
 
Şeyh el-Buti, "Suriye, Siyonizmin bölgedeki projelerine karşı durdu. Bundan ötürü Katar ve Suudi yöneticilerin paralarıyla Suriye`deki rejim devrilmek isteniyor. Amerika ve İsrail, Katar ve Suudi Arabistan gibi Körfez rejimlerini, koltukları karşılığında satın aldı. Amerika ve İsrail onlardan, Suriye`deki rejimi devirmeyi, İsrail`in bölgede en güçlü olarak kalması için Suriye`yi devletçiklere bölmeyi istedi. 
 
Suriye`de gerçekleşen ve sivillerin de yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarda yaşamını yitirenler için düzenlenen cenaze merasiminde konuşan Buti "Bu, Burhan Galyun ve efendilerinin Suriye`ye gönderdiği bir hediyedir. Onlar, düşmanın kucağında Suriye`den reform istiyorlar" demişti.
 
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir