• DOLAR 32.34
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2236.157
  • ...
Bu merkez ile öz kaynak Türkiye’de kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kente kazandırılan 'Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi', BTSO MESYEB bünyesinde sektör temsilcilerine hizmet vermeye devam ediyor. Merkez, asansör sektörünün test ve muayene hizmetlerini yurt dışına göre 3’te 1 maliyetle yapılmasını sağlıyor. Bursalı sektör temsilcileri de test merkezinin sunduğu tüm avantajlardan faydalanmayı sürdürüyor.

“AVRUPA’DA BU ÖLÇEKTE BİR MERKEZ GÖRMEDİM”

‘Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi’ni ziyaret eden sektör temsilcileri merkezin sektörün önemli bir talebinin karşılandığını ifade etti. ASPAR firmasının Genel Müdürü Serdar Aksöz, asansör alanında dünyanın birçok ülkesine asansör ve ekipmanları ihraç ettiklerini ifade etti. BTSO çatısı altında hayata geçen test merkezini detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulduğunu kaydeden Aksöz, “Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Asansör çok önemli bir konu. Biz insan taşıyoruz. İnsan taşımanın bilincini de taşımamız lazım. Güzel bir hizmet hayata geçtiğini görüyorum. Firma olarak kendi kalitemizi başka bir kurum onay verdiği zaman artı bir güvenilirlik hissediyoruz. Sektörde uzun bir süre var olan bir temsilci olarak Avrupa’da böyle bir test merkezi görmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Bu merkez imal edilen asansörlerde güvenilirliği artıracaktır.” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında hizmet veren merkez, sektöre önemli fırsatlar sunuyor. Test ve Geliştirme Merkezi, ürünlerin belgelendirilmesi ve denetiminde kullanılabiliyor. Ürünler üzerinde yapılan Ar-Ge faaliyetlerinin doğrulanması için bir laboratuvar altyapısına sahip merkez, asansör güvenlik aksamlarından fren sistemi, hız regülatörü, tampon, raylar ve asansör motorlarının ayrı ayrı test edilebileceği gibi asansör parçalarının tümleşik olarak da test edilebileceği ilk laboratuvarı da bünyesinde bulunduruyor. TÜRKAK tarafından akredite edilen merkez, sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak birçok öncü teknolojiyi de ülkeye kazandırmasıyla dikkat çekiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir