Bakanlıktan `Tam Buğday Ekmeği` Çağrısı
Sağlık Bakanlığı tam buğday ekmeği tüketiminin teşvik edilmesi istendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına iletilen öneriler doğrultusunda, Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği`nde değişikliğe gidilerek ekmeklerde kullanılan unun randımanın artırılması ve tuzun azaltılmasının sağlandığına işaret edilen genelgede, bu önemli besinin israfı konusunda da çalışmalar yürütüldüğü hatırlatıldı.
Toprak Mahsulleri Ofisi`nin araştırmasına göre, ülkede günlük 1,5 ton ağırlığında 6 milyon, yılda ise 550 bin ton ağırlığında 2 milyar ekmeğin israf edildiğine dikkat çekilen genelgede, israf edilen yıllık ekmekle 4,7 milyon kişinin günlük ekmek ihtiyacının karşılanabileceği vurgulandı.
Tosun, genelgede, Sağlık Bakanlığına bağlı kurumların yemekhane ve kantinlerinde tam buğday ekmeği tüketiminin teşvik edilmesini, ekmek israfının önlenmesi ve toplum ve kamu çalışanlarının bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılmasını istedi.