• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
İşgalci diplomatla görüşen Bakan Yardımcısı işgal rejimine laiklik önerdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İşgal rejiminin diplomatıyla kültürel işbirliği görüşmesi yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki çekti. Çam, işgal rejiminin saldırılarına ilişkin görüntüleri paylaşarak “İsrail’in laik bir devlet olması şart” sözlerini kullandı.

İŞGALCİ DİPLOMATLA ‘KÜLTÜR İŞBİRLİĞİ’

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam işgal rejiminin Mescid-i Aksa’daki saldırılarına ilişkin görüntüleri paylaşarak, “Güzelim mabedi, insanlığı ve haysiyeti ayaklar altına aldınız. 3 tane yobaz sözde ibadet yapacak diye hem kendinizi hem dünyayı rezil ettiniz. İsrail’in gerici ve yobazlardan temizlenmesi için önce Türkiye gibi özgür, laik, sosyal bir hukuk devleti olması şarttır.” ifadelerini kullandı.  Çam’ın paylaşımı büyük tepki çekerken geçtiğimiz günlerde işgal rejiminin diplomatıyla görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmeyi sosyal medyadan paylaşan Çam, “Görüşmede, iki ülke arasında turizm, kültür, sanat ve kalkınma işbirliği alanlarında ortak faaliyetlerin artırılmasına dönük işbirliği imkanları ele alındı.” İfadelerini kullandı.

“İBRETLİK OLMUŞ”

Avukat Gülden Sönmez, Çam’ın paylaşımını alıntılayarak, “İsrail’e gerici ve yobazlardan temizlenme ve laiklik tavsiyesi vermek te İBRETLİK olmuş. Kayıt düşelim de ibret-i alem olsun. Kültürel işbirliği yapma anlaşmasının gereği hatlar karışmış galiba” diyerek tepki gösterdi.  Yazar Abdurrahman Dilipak ise, “Bu akıl ah bu akıl” ifadelerini kullandı.  Avukat Serra Tuğba Genç de “İşgâlci İsrail’in Mescid-i Aksa’nın statüsüne dair açık hukukî ihlâl niteliği taşıyan, inanç, ibadet özgürlüğünü hedef alan hukuksuz saldırısı söz konusu iken mabed için ses vermek için laiklik övgüsüne, başka bir din için “sözde ibadet, yobaz” tanımına gerek duymanız da ilginç olmuş.” sözleriyle Çam’a tepkisini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir