• DOLAR 32.238
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2436.25
  • ...
`Dünya Down Sendromu Günü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Öztürk, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu`da yaşayan ailelerimiz, engelli çocuklarını dışarı bile çıkarmaya utanıyorlar. Toplum baskısı var. Amacımız bu tabuyu yıkmaktır" dedi.

Dr. Öztürk, Ağrı`da daha önce down sendromuyla ilgili program yapılmadığını belirterek, düzenledikleri etkinlikle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Engelli çocukların çeşitli sıkıntılar yaşadığını belirten Öztürk, "Engellilere yönelik burada daha önce hiçbir program yapılmamış. Down sendromuyla ilgili ilk defa Engelli Programı ve Rehabilitasyon Merkezi olarak program düzenledik. Amacımız, down sendromu hakkında ailelerimizi bilinçlendirmek ve bir nebze de olsa onların yanında olduğumuzu göstermektir" diye konuştu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan da Türkiye`de 3,5 milyonun üzerinde engelli olduğunu belirterek, toplumda engelli bilincini oluşturmak gerektiğini vurguladı. (M. Emin Mağlay - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir