• DOLAR 32.254
  • EURO 34.708
  • ALTIN 2398.336
  • ...
İşgal çetesi,  'Kudüs günü' etkinliklerini kısıtlamayı planlıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA-Yerel basında çıkan haberlerde, işgal çetesinin  bu akşam başlayan ve yarınki etkinliklerle devam edecek olan Yahudilerin "Kudüs günü" kutlamalarının Doğu Kudüs'teki gerginliği daha da artırabileceği endişesi taşıdığı belirtildi.

İşgal çetesinin  "Kudüs günü" kapsamında özellikle Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde düzenlenmesi planlanan etkinlikleri bölgedeki gerginlik nedeniyle kısıtlamayı veya da iptal etmeyi değerlendirdiği ifade edildi.

Bu akşam başlayacak anma törenleri öncesinde polisin birkaç saatte bir tüm seçenekleri mümkün olduğu kadar uzun süre masada tutmak için değerlendirme yaptığı kaydedildi.

Haaretz gazetesindeki haberde ise güvenlik yetkililerin kabineyi yarın Eski Şehir'de düzenlenmesi planlanan "bayrak yürüyüşünün" bölgedeki olayları tırmandırmasına neden olabileceği konusunda uyardığı aktarıldı.

Yahudiler, 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında işgal çetesinin Doğu Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesini işgal etmesini her yıl "Kudüs günü" olarak kutluyor.

Etkinlikler kapsamında Yahudiler, işgal çetesi bayraklarıyla Şam Kapısı'na gelerek Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "bayrak yürüyüşü" gerçekleştiriyor.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir