• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2236.406
  • ...
Kur'an Kursu hocasından örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Mehmet Kırçalı Kız Kur'an kursu Hocası Nazlı Pektaş Yıldırım Salgın nedeniyle toplu iftar yemeklerinin verilemediğini bundan dolayı "Bir iftar da benden olsun" sloganıyla iftar yemeği geleneğini evlere götürdükleri yemekle yaşatmaya çalıştıkları belirtti.

Adıyaman Mehmet Kırçalı Kız Kur'an kursu Hocası Nazlı Pektaş Yıldırım, Covid-19 nedeniyle iki yıldır Ramazan ayı boyunca toplu iftar yemeklerinin verilemeyecek olmasının beraberinde farklı güzel düşünceleri de ortaya çıkardığını dile getirdi.

Yıldırım, evlerinden çıkamayan ve muhtaç durumda olan ailelere, "Bir iftar da benden olsun." sloganıyla başlattığı iftar yemeklerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kur'an kursunda tanıdığı insanlar aracılığıyla evlerde yapılan yemekleri saatlerce mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıp dağıtan Yıldırım, "Ben ve Kur'an kursundaki öğrencilerim, onların aileleri ve özellikle yurt dışındaki hayırseverlerin vesilesiyle Kadir Gecesi münasebetiyle toplamda bin 200 kişiye iftar yemeği dağıttık. Her paketimiz de 6 kişinin doyacağı kadar yemek koyduk. İnşallah iftar saatine kadar ailelerimize ulaşıp iftar yemeklerini vereceğiz. İftar menümüzde çiğköfte, lahmacun, çorba ve tatlı bulunmaktadır. Kadir Gecesi'ni bu şekilde değerlendirip afere gününe kadar hem yemek hem de zekat ve fitreleri dağıtacağız inşallah." dedi.

(İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir