• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Kahvehanelere ve çay bahçelerine zorunlu yerel gazete
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, kahvehanelerde ve çay bahçelerinde yerel gazete bulundurulması yönetmeliği çerçevesinde il genelinde kurulu meslek odalarına yönelik genelge yayınlayarak, yerel basına sahip çıkılmasını ve ilgili yönetmeliğe uyulmasını istedi.

 

Mersin ESOB Başkan Dinçer, İçişleri Bakanlığınca 2007`de valiliklere gönderilen genelge ile kahvehanelerde 2`si yerel 5 günlük gazete bulundurulması zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.

 

Dinçer, söz konusu genelgeye uyulması amacıyla kurum içi genelge yayınlayarak konuyu il genelinde kurulu ilgili meslek odalarına duyurduklarını ve süreci hassasiyetle takip edeceklerini kaydetti.

 

Söz konusu uygulamayla yerel basın olarak isimlendirilen Anadolu basınının tirajının arttırılıp, yerel sorunların daha çok kitleye ulaşılarak kamu oyu oluşturulmasına katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Başkan Dinçer, \" İlimizde günlük ofset olarak yayınlanan çok kaliteli gazeteler bulunmakta. Ancak söz konusu gazetelerimiz istedikleri tiraja bir türlü ulaşamamakta. Söz konusu genelgeye uyulması ile Mersin`de yerel gazete tirajlarında ciddi oranda bir artış olacağını umut ediyoruz\" dedi.

 

Yerel gazetelerin daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen genelgeye vatandaşların ilgi göstermesini beklediklerini belirten Başkan Dinçer, \"Vatandaşlarımız kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvelerinde çaylarını yudumlarken, yerel gündemi takip etme imkanı bulacaklar. Ben bunun sadece kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesi ile sınırlı kalmayıp, toplumun tüm katmanlarınca sahiplenmesini beklemekteyim. Bu amaç doğrultusunda esnaf teşkilatı olarak hem kendi sesimizin daha gür çıkması, hem de sorunlarımızın çözümünde daha çok kamuoyu oluşturulacağı inancıyla üzerimize düşen bütün görev ve sorumluluğu yerine getireceğimizi belirtmek istiyorum\" şeklinde konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir