• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
MHP`de Olağanüstü Öcalan Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öcalan`ın mektubunun okunmasının ardından MHP Grubu olağanüstü toplandı.

TBMM`de bugün Diyarbakır`daki Nevruz kutlamaları ve Öcalan`ın mesajına tepki vardı. MHP`li vekiller sıralarına Türk bayrakları koydu.

Öcalan`ın mesajının Diyarbakır`da okunmasının ardından TBMM`de gerginlik yaşandı. Özellikle MHP`li vekiller sert tepki gösterdi. MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, kürsüde konuşurken `Bu manifestoyu kınıyorum` dedi.

MHP`de olağanüstü Öcalan toplantısı

Öcalan`ın mesajının Diyarbakır`da okunmasının ardından MHP Grubu olağanüstü toplandı. CHP`den ise ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin`den geldi. Tekin, `Başbakan bir şey söylemeden yorum yapmayız` dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler de `Uygulamayı görmek lazım` ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan`ın Diyarbakır`daki nevruz etkinliğinde okunan mesajına CHP`den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin`den geldi. Tekin, Hürriyet`e "Bizim muhattabımız Öcalan değil, Tayyip Erdoğan`dır" diyerek, PKK liderinin çağrısının içeriği konusunda yorum yapmadı.

Tekin, "Merakla Sayın Erdoğan ve iktidar yetkililerinin ne düşündüklerini açıklamalarını bekliyorum. Bizim muhattabımız iktidardır. Recep Tayyip Erdoğan birşey söylemeden, yorum yapmayız" dedi.

MHP GRUBU TOPLANDI

MHP Meclis grubu da, Öcalan`ın çağrısını değerlendirmek için toplandı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, değerlendirme sona erince düşüncelerini paylaşacaklarını söyledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir