• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Metruk yapı tinercilerin mekanı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Defterdarlığı yanında bulunan metruk bina uyuşturucu kullananların uğrak yeri haline geldi.

 

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Defterdarlık yanında bulunan eski Askeri lojman binası madde bağımlılarının mekânı haline geldi. Madde bağımlılarının binayı mesken edinmesinden duydukları rahatsızlığı dile getiren vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu binayı yıkıp değerlendirilmesini istedi.

 

Metruk binanın eskiden askeriyeye ait olduğunu söyleyen Bekin, \" Eskiden burada askeriye lojmanı vardı. Buranın arsası devlete aittir ama devlet sonradan burayı Vakıflar İl Müdürlüğüne bağışlamış şimdi de öyle harabe şekilde duruyor. Bizce burası daha bir 15 yılda böyle sürecek çünkü ilgilenen yok\" ifadelerini kullandı.

 

Yıkılmayan bu harabe yapının tinercilerin uğrak yeri haline geldiğini ifade eden Kenan Bekin adlı vatandaş, \"Tinerciler, esrar kullananlar ve değişik madde bağımlıları sürekli bu binaya geliyor. Hatta o kadar abartıyorlar ki gelip burada fuhuş yapıyorlar. Gece geç saatlerde bağırıp çağırarak bizleri rahatsız ediyorlar\" dedi.

 

Polislerin gelip müdahale ettiğini ama bunun yeterli derecede olmadığını söyleyen Bekin, \" Bizler nereye başvurduysak hiçbir olumlu sonuç alamadık burası böyle başıboş bir apartmandır. Polis gelip bunları götürüyor ama çok kısa bir süre sonra geri geliyorlar. Biz kalıcı bir çözüm istiyoruz. Yetkililer sesimizi duysun artık\" diyerek sitemde bulundu. (M.Sait Adiyaman, Mehmet Bozdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir