• DOLAR 32.509
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2498.914
  • ...
İlker Başbuğ'a "darbe imalı dava"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Genel Kurmaya Başkanı İlker Başbuğ hakkında dava açıldı.

AK Parti Rize İl Başkanlığı, AK Parti il ve ilçe başkanları ile kadın kolları başkanlarının da bulunduğu toplam 166 kişinin 'müşteki' olduğu davanın açılma nedeni Başbuğ'un Menderes hakkında kullandığı sözler:

Başbuğ'un 4 Ocak 2021'de Cumhuriyet Gazetesi'ne "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı alınmış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi açıkça milletin siyasi idaresine de vurulacak bir darbe olurdu" ifadeleri dava nedeni oldu

Başbuğ'un sözlerinde 'darbe' imasında bulunduğu ve bu şekilde "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" suçunu işlediği öne sürüldü.

SAVUNMA YAPMAYACAĞIM

İlker Başbuğ'un avukatı: Darbe iması yok farklı sonuçlar çıkarılıyor

Kendisi hakkında açılan dava ile ilgili konuşan Başbuğ " Hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu, var olduğu bir ortamda bu söyleşiden bir suç unsuru çıkartılabilmesi söz konusu bile olamaz. Bu nedenlerle bu suç duyurularına itibar etmiyorum. Bu inançla da bu suç duyurularına karşı hiçbir şekilde savunma yapmayacağım. Bu davranış anayasaya hukukun üstünlüğüne ve kendime olan saygımın doğal sonucudur" şeklinde açıklama yapmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir