• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Fikirtepe’de yeni mağduriyet: Evlerinizi boşaltın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER- ÖZEL HABER

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde yen bir mağduriyet yaşanıyor. Evleri yıkılmak istenen vatandaşlara tebligat gönderilerek 150 gün içerisinde boşaltılması isteniyor. Vatandaşlar ise evlerinin yıkılıp yenisinin yapılmayacağı korkusuyla evlerini terk etmek istemiyor.

EVİLERİNİZİ TERK EDİN TEBLİGATI

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi yıllardır Türkiye’nin gündeminde. Bir türlü bitmeyen projede binlerce kişi mağdur oldu. Ancak kentsel dönüşüm projesi devam ettiriliyor. Evleri henüz yıkılmayan vatandaşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tebligat gönderilerek evlerini terk etmeleri istendi. Ancak vatandaşlar diğer etaplarda olduğu gibi evlerinin yıkılmasından sonra yerine yenisinin yapılmayacağından korkuyor.

YENİ MAĞDURİYETLER YAŞANMASIN!

Bu sebeple evlerini terk etmek istemeyen vatandaşlar polis zoruyla çıkarılacakları için tedirginlik yaşıyor.  Ayrıca 150 günün sonunda doğalgaz, su ve elektrik abonelikleri de iptal edilecek.  Yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı Kadıköy Dumlupınar Mahallesinde büyük bir tedirginlik hakim. Doğruhaber.com.tr’ye Vatandaşlar yetkililerin devreye girerek bu duruma son verilmesini talep ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir