• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Trabzon`da Helal Gıda semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TRABZON - Uluslar arası Doktorlar Birliği (AID) Trabzon temsilciliği tarafından Karadeniz Tek Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde düzenlenen program AID tanıtım videosu ile başladı.

 

Tanıtımın ardından, yeryüzüne aynı evrensel bakış ve aynı sorumluluğun neticesinde vücudu tahrip etmemenin, onu bir emanet gibi korumanın gerekliliği ve \"Helal-Temiz Gıda\" edinmenin önemi vurgulanarak konferansa geçildi.

 

Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer konuşmasının başında Kur`an-ı Kerim`deki \"Temiz Gıda\" kavramı ile günümüz insanının temizlik anlayışını karşılaştırarak, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) ve sentetik ürünlerin \"Temiz-Tayyib)\" kavramı ile örtüşmediğini vurguladı. Şu anda 30 yaş altında obezite oranının yüzde 30 olduğunu ve oranın geçmişe göre gereğinden fazla arttığını, bunun sebebinin ise şeklen cazip olsa bile temiz olmayan gıdalar olduğunu söyledi. Böbrek hastalıkları ve diyabet`in geçmişe göre çok fazla artmasının bir nedeninin vücudu doğru besleyemediğimiz olduğunu belirten Özer, \"Bu vücudu koruyacak elbet sizsiniz, yediklerinizi özenle ve dikkatle seçmelisiniz\" ifadelerini kullandı.

 

İki saat süren programın sonlarında, tatlı gıda olarak hurmayı eksik etmememiz, evde temizlik amaçlı kimyasal ürünler yerine doğal sabun kullanmamız ve her ürünü mevsiminde kullanmamız gerektiği hatırlatarak pratik önerilerde bulundu.

 

Programın sonunda misafirlere hurma, kuru üzüm ve kuru incir ikramında bulunuldu.

 

Uluslararası Doktorlar Birliği (AID), yeryüzünün bilinen veya bilinmeyen bir yerinde tıbbi yardıma ihtiyaç duyan bir insan varsa, bunun acısını yüreğinde hissetmiş ve orada olmayı kendine görev bilmiş bir grup profesyonel sağlık çalışanı, doktor, eczacı, diş hekimi, sağlık memuru, hemşire ve sağlık çalışanı olmayan yardım gönüllüleri tarafından kurulmuş bir birimdir. (Nurullah ÇİFTÇİ - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir