• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
`Suriyeli Müslüman Direnişçilerin Yanındayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - İslami bir çizgide yayınlarını sürdüren ve Gaziantep halkının teveccühünü kazanan Kervan FM, Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle özel bir program gerçekleştirdi. Programa Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz ile araştırmacı yazar Suat Yaşasın ile İsrail zindanlarında 19 yıl yatan Macit ve Mahmut isimli Filistinli kardeşlerimiz katıldı.
 
Dünya Mustazaflar Haftası dolayısıyla bir hafta boyunca 8 ili kapsayan paneller yaptıklarını belirten Mehmet Yavuz, "insanlık tarihi mazlum ve zalimin tarihidir. Mustazaf insanın kıymetinin bilinmesi, müstekbirlerin olmasına bağlıdır. Mustazafların ve mazlumların cenneti kazanmaları için zalimlerle mücadele etmesi gerekiyor. Bu feryat tarihin bağrından kopup gelen feryattır. Bu feryat mazlum Habil`in feryadıdır, Ashabı Uhdud`un feryadıdır. Bu feryat Kerbela`nın feryadıdır, Zeynebi Kübra`nın feryadıdır, Başbağlar`ın feryadıdır, Susa`nın feryadıdır. Bizler mustazaflar olarak bu feryatların yabancısı değiliz" dedi.
 
19 yıl İsrail zindanlarında esaret altında kalan Filistinli Macit, Şeyh Ahmet Yasin`in serbest bırakılması için verdikleri mücadele sürecinin sonunda 3 defa müebbet ve 40 yıl ceza verildiğini söyleyerek, İsrailli asker Gilad Şalit karşılığında serbest bırakıldığını hatırlattı.
 
Filistinli Mahmut ise, 20 sene önce hiçbir zaman cezaevinden çıkarak Türkiye`ye geleceklerini hayal bile edemeyeceklerini belirterek, "Filistin`i terk edeceğimize esir kalmayı tercih ederdim. Bize Amerika`ya veya Kanada`ya gidin dediler. Bizde Türkiye`ye gelmek istedik. Türkiye`ye gidip Osmanlı`nın torunlarıyla Filistin`i tekrar fetih edeceğiz deyince, İsrail askerleri çok sinirlendi. Osmanlı`ya ait eserleri görmekle çocukluğumuz geçti. Osmanlı`nın eserlerini gördükçe hep hüzünlenirdik, bunlar Yahudi`ye geçti diye. Dünyada bizi ağırlayacak kimse yoktu. Bizler serbest bırakılınca otobüslerle Kahire`ye gönderildik. Hiçbir ülke bize sahip çıkmadı. Ama Türkiyeli kardeşler, bizi Kahire`den özel uçakla alarak Türkiye`ye getirdiler. Ankara`ya uçağımız inince Türkiye topraklarında secdeye gittik. Size ne verelim dediler, biz hiç bir şey istemedik. biz vermeye alışmışız, bizim her şeyimiz Filistin`de. İşte şimdi Gaziantep`teyiz, illeri dolaşıyoruz ve haklı davamızı herkese anlatıyoruz. Mavi Marmara şehitleriyle Filistinli kardeşlerin kanları bir birine kavuşmuştur" ifadelerini kullandı.
 
Son olarak araştırmacı yazar Suat Yaşasın da Ortadoğu`da yaşanan halk ayaklanmaları ile ilgili olarak, "Ortadoğu`daki kıyamları bizler Arap baharı değil de İslam baharı olarak görüyoruz. Suriye`deki kıyamı bundan farklı değerlendiremeyiz. Suriye kıyamı ile diğer İslam ülkelerindeki kıyamlar arasında hiçbir farkı yoktur. Geçmiş dönemde, yani 30 sene evvel Hama`da 20 bin insan katledildiğinde duruşumuz nasılsa şimdide aynıdır. Kimileri işi mezhep savaşına dönüştürmeye çalışıyorlar. Birileri devrimi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Bunun başında da Amerika geliyor. Müslümanları birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bizler ne Esed`in yanındayız, nede Amerika`nın yanındayız. Biz oradaki mazlum Suriye halkı ve haklı direnişçi mücahit kardeşlerimizin yanındayız ve onlara elimizden gelen her türlü yardımı yapmamız gerekiyor. Amerika`nın ve diğer batılı güçlerinin Suriye`ye müdahale etmemelerinin sebebi radikal İslam`ın başa geçmesi korkusudur. Bizler mazlum ve mustazaf Suriye halkının yanındayız" şeklinde konuştu.
(Ökkeş Korkmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir