• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
`Özgürlük İmzalarına Sahip Çıkacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Başörtüsünün her yerde serbest bırakılması için Memur-Sen tarafından başlatılan "Özgürlük İçin On Milyon İmza" kaymasından sonra, "12 Milyon 300 Bin İmzaya Hürmet Kamuda Serbest Kıyafet" sloganıyla sivil itaatsizlik eylemi başlatıldı.
Konu ile ilgili Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulundu.


Darbe döneminde çıkarılan bir genelge ile kamuda kılık kıyafet özgürlüğünün kaldırıldığını hatırlatan Özperk, "Başörtüye Özgürlük ve Kamuda Serbest Kıyafet" için Türkiye genelinde topladıkları 12 Milyon 300 bin imzaya sahip çıkacağız. Başörtüsü kamuda serbest bırakılıncaya kadar Türkiye genelinde olduğu gibi, Batman`da da bayan çalışanlar başörtüsüyle ve erkek çalışanlar ise 18 Mart Pazartesi`nden itibaren serbest kıyafet ile işyerlerine gidiyorlar" dedi.


Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasının günümüz Türkiye`sine yakışmadığını belirten Özperk, "Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak, temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, kamuda başörtüsü yasağı dâhil kamu görevlilerinin saçı, bıyığı, ense tıraşı, kazağının yakası, pantolonunun kumaşı ve ayakkabı topuk boyuyla ilgilenen darbe ürünü yönetmeliğin acilen kaldırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


"Hükümetten beklentimiz ucube yönetmeliği, çöp sepetine atmasıdır"
Eğitim-Bir-Sen olarak çağdışı yönetmeliğin kaldırılması için ellerinden gelen hiçbir gayreti esirgemeyeceklerini ve örgütlü güçlerini harekete geçireceklerini vurgulayan Özperk, "Hükümetten beklentimiz, kamuda çalışan kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından da başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir