• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Bingöl kerbela susuzluğunu yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova İlçesi Devecik (Kürük) köyünde şehir merkezine gelen isale hattında heyelan oluşması sonucu 14 Mart Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren başlayan su sorunu halkı çileden çıkardı. Bir hafta boyunca susuz kalan Bingöllüler belediyeye tepki göstererek yeterli çalışmaların olmadığını ve mağdur olduklarını ifade ettiler. Bir hafta boyunca suyun akmaması ve genç-yaşlı, kadın-erkek vatandaşların park çeşmelerinde günlerce kovalarla su taşıması \"Bingöllüler Kerbela susuzluğunu yaşıyor\" yorumlarına sebep oldu.

 

\"Belediye sınıfta kaldı\"
Bingöl`ün etrafının sularla çevrili olmasına rağmen şehir merkezinde günlerce kovalarla su taşımalarının belediye için bir utanç kaynağı olduğunu söyleyen vatandaşlardan Sedat Tekin, \"Bingöl`de altı gündür susuz kaldık. Belediyemiz bununla ilgili çalışma yaptığını söylüyor ama şu anda hiçbir evde su yok. Altı gün geçmesine rağmen belediye bu koca şehirde su sorununu çözemiyor. Belediyemizin bir mazeret bulmasına gerek yok. On yıldır aynı partiye oyumuzu veriyoruz, on yıldır aynı hükümet görevde, üç dört yıldır aynı başkan görev yapıyor daha önceden bunun önlemini alabilirdi. Bingöl`ümüzün etrafı sularla çevrili olmasına rağmen susuz kalmamız utanç vericidir\" dedi.

 

YGS öncesi moral bozukluğuna neden oldu
Suyun günlerce akmamasının YGS sınavı öncesi kendilerinde moral bozukluğuna neden olduğunu ifade eden üniversite hazırlık öğrencisi Recep Altındağ ise, \"Bingöl gibi dört tarafı sularla çevrili olan bir ilde altı gündür Kerbela susuzluğunu yaşıyoruz. Herkes büyük sıkıntılar çekiyor. Bizler YGS sınavına hazırlanan öğrencileriz. Bu sıkıntının sınav ağzına denk gelmesi bizde büyük bir moral eksikliğine neden oldu. Yetkililerden bu durumu biran önce çözmelerini bekliyoruz\" şeklinde konuştu.

 

\"Kovalarla su taşımaktan bıktık\"
Elbiselerini yıkayacak sularının bile olmadığını belirten Bingöl Üniversitesi öğrencilerinden Emre Koldanca, \"Bir şehirde bir hafta boyunca bir damla suyun akmaması o şehrin yöneticileri açısından yüz kızartıcı bir olaydır. Yetkililerden biran önce içimizi rahatlatacak bir açıklama bekliyoruz. Burada öğrenciyiz bulaşıklarımızı, elbiselerimizi yıkayacak suyumuz yok. Her gün park çeşmelerinden kovalarla su taşıyoruz. Derslerimize çalışmak yerine bu rezilliklerle uğraşmak zorunda kalıyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Öğrenciler memleketlerine dönüyor
Suyun bir hafta boyunca akmamasından ve belediyenin bu konuda yeterli bir açıklama yapmamasından dolayı kaygılandıklarını ve memleketlerine dönmek zorunda kaldıklarını söyleyen üniversite öğrencilerinden Nurettin Kaygusuz da, \"Yaşadığımız olay tam bir rezalet. Belediyenin vurdumduymazlığı bizleri çileden çıkardı. Suyun olmamasından dolayı artık memleketimize dönüyoruz. Öyle gösteriyor ki su bu hafta akmayacak. Bundan dolayı bu haftayı mecburen memleketimizde geçirmek zorunda kaldık\" dedi.

 

Öte yandan su kesintisi hakkında internet sitesinden bir açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, günlerce çalıştıklarını öne sürerken suyun ne zaman verileceği konusunda herhangi bir açıklama yapmaması tepkilere yol açtı. (Emrullah Araz, Salih Torak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir