• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Hiçbir toplum dışlanmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul`un çok kozmopolit bir şehir olduğunu belirten yazar Ahmet Turan Alkan, Osmanlı zamanındaki Ermenilerin ve Rumların kalmadığını söyledi. Osmanlı`nın bin yıllık komşuları Ermenilerin, milliyetçilik virüsüne kapıldığını kaydeden Alkan, \"Neticede zarar gördüler ve Türkiye`den ayrılmak durumunda kaldılar. Bizler farklı dine mensup komşularımızla yan yana yaşama şansını yakalayamadık\" dedi.

 

Hiçbir toplum dışlanmamalı
Türkiye gündemindeki \"Çözüm Süreci\" ile ilgili görüşlerini aktaran Alkan; \"Kürtlerle aynı değerleri taşıyoruz. Bu politik bir mesele. Her insan, her dil azizdir. Hiçbir toplum dışlanmamalıdır. Biz yine hala kız alıp veriyoruz, komşuluklar yapıyoruz\" ifadelerini kullandı ve bu süreçte soğukkanlı olunması gerektiğini kaydetti.

 

1982 Anayasası`yla ilgili de görüşlerini aktaran Alkan, 82 Anayasası`nın abartılı olduğunu belirterek, sivil bir anayasa ile toplumun istediği doğrultuda kamu düzeni sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Alkan, sivil anayasanın şeffaf, sorgulanabilir ve yeni bir anayasa olması gerektiğine vurgu yaparak \"Devlet insanları için var, insanlar devlet için değil\" dedi.

 

Kitap okumak bir lütuf
Salondaki öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Alkan, gençlere \"Bol bol kitap okuyun. Sevmediğiniz kitabı kaldırıp bir kenara atın ve sevdiğiniz kitapları okuyun. Benim için kitap okumak baklava yemek gibidir. Kitap okumak bir lütuftur. Allah`ın bu lütfünü görün ve kendinizi geliştirmek için bol bol kitap okuyun. Allah size okumaktan zevk almanızı nasip etsin. Bence en güzel dualardan biri de budur. Birbirinize dua etmeyi de ihmal etmeyin\" diye konuştu. (M.Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir