• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
`Can Denktaş yanlış bir yol seçti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN-Lefkoşa Mezarlığı`nda babasının mezarı yanında tabancayla intihar ettikten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden KKTC`nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ın torunu Can Denktaş`ın intiharı ile ilgili düzenlenen basın toplantısı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş yeğeninin intihar etmekle yanlış bir yol seçtiği söyledi.
 
DP Başkanı Serdar Denktaş toplantıda yaptığı açıklamada, yeğeninin ekonomik sorunlardan kurtulabilmek için yanlış bir yol seçtiğini ifade etti.
 
Serdar Denktaş, Can Denktaş`ın neden intihar etmiş olabileceği sorusuna karşılık, ülkede genel bir ekonomik sıkıntı ve darboğaz yaşandığını, bunun kendi işini yapan Can Denktaş`ın da sorunu olduğunu söyledi.
 
Aylardır devam eden mazbata sorunu nedeniyle Can Denktaş`ın bankalarla borç ilişkileri konusundaki yasasıyla ilgili gelişmelerin belki düzelebilir umuduyla beklediğini kaydeden Denktaş, "Belli ki dün meydana gelen yeni bir gelişmeyle Can mücadeleci kişiliğinden vazgeçip bu duruma düştü. Can`ın bu yaptığı çıkış yolu değil, kurtuluş değil. Can yanlış bir yol seçti." diye konuştu.
 
Sıkıntılar olduğunu ancak insanların "ben gideyim de benden sonra ne olursa olsun" düşüncesine girmemesi gerektiğini vurgulayan Serdar Denktaş, geride kalan aile bireylerinin çok büyük acı yaşadığını ifade etti.
 
Can Denktaş`ın neden dayanamadığını, neler olduğunu herhalde öğreneceklerini belirten Serdar Denktaş, "Birçok insan sıkıntı içinde ama sakın kimse bu yolu seçmesin. Lütfen sıkıntıda olan `ben ödeyemiyorum` desin. Kendi canını almak çözüm değil. Can bu yanlışı nasıl yaptı, anlamak mümkün değil. Mücadeleci bir kişiliği vardı." dedi.
 
Yapılan basın toplantısında konuşan YDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sevim Erkmen, Can Denktaş`ın 15:40 sularında YDÜ Hastanesi acil servisine getirildiğini, karın yaralanması dolayısıyla ameliyata alındığını , yapılan tüm müdahalelere rağmen gece 01:20`de hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
YDÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzman Dr.Barçın Özcem, Can Denktaş hastaneye getirildiğinde tansiyon sorunuyla beraber nabız alınamadığını dile getirirken, 2-3 litre kadar kan, yaralanan bölgeden boşaltıldığını, ana toplar damardaki kanamanın durdurulması için müdahalelerde bulunulduğunu söyledi.
 
YDÜ Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hasan Besim ,ince bağırsaklarında ateşli yaralanmadan dolayı bağırsak tamiri yapıldığını vurgulayarak, daha sonra gerekli müdahalelerin yapıldığını kaydetti.
 
Hayatını kaybeden Can Denktaş 20 Mart Çarşamba (bu gün) öğlen namazına mütakiben KKTC`nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ın mezarının yanında toprağa verileceğini belirtildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir