• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Evlat nöbetindeki bir aile daha evladına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 604 gün önce Hacire Akar tarafından başlatılan evlat nöbetine katılımlar gün geçtikçe artarken 30 Aralık 2020 tarihinde memleketi Muş'tan Diyarbakır'a gelerek evlat nöbetine katılan baba Bayram Yetkin, sabırla göstermiş olduğu evlat nöbetinin meyvesini aldı.

Henüz 15 yaşlarındayken Muş'ta PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan Recep için evlat nöbetine katılıp evladının yolunu gözleyen babanın evladına kavuşacağı haberini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında açıkladı.

Dün Şırnak'ta teslim olan Recep'in ailesiyle buluşması Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında gerçekleşti.

Gerçekleşen 25'inci buluşmaya baba Bayram Yetkin geldi. Yaklaşık 5 yıldır evladını görmeyen baba, oğluna sarılarak hasret giderdi. Baba Yetkin, kavuşma anında gözyaşlarına hakim olamadı.

Evlatlarına kavuşan diğer aileler

24 Ağustos 2019'da oğlu Mehmet'e kavuşan Hacire Akar'ın ardından Hatice Ceylan oğlu Cafer'e, Hüsniye Kaya kızı Mekiye'ye, babaanne Halime Kadran torunu İbrahim Halil Kadran'a, baba Metin Açan oğlu H. Açan'a, baba Nizamettin ve anne Aslıhan Eşrefoğlu oğulları Hüseyin'e, anne Gevriye Ayhan kızı Pelda'ya, baba Melik ve anne Melek Aslan oğlu Volkan'a, anne Muhteber Birlik oğlu Veysi'ye, anne Cahide Alkan oğlu Mehmet Emin'e, anne Şahize Altınkaynak kızı Halise'ye, baba Cemal Ertaş oğlu Ramazan'a, anne Naime Dalmış kızı Tekoşin'e kavuştu.

Aynı şekilde teslim olan Haşim Açar tedavisinin sürdüğü hastanede babasına, anne Sever Fidan oğlu Tayfur'la, anne Gülşen Çetin oğlu Erdal'la, anne Meryem ve baba Fahrettin Akkuş evlatları Erkan'la, anne Perihan ve baba Fettah Kaya oğulları Cuma'yla, anne Safiye ve baba Mehmet Emin Coşkun oğulları İbrahim'le, anne Keziban ve baba Mehmet Yalçın kızları Yasmin'le, anne Gülüzar ve baba Sıdık Fidan oğulları Ferdi'yle, anne Gülli ve baba Zeki Bal oğulları Yusuf'la bir araya geldi. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir