• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Prof. Boynukalın, Şariat’a saldıranlara cevap verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Ayasofya İmamlığından İstifa eden Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, laik gurüha ders vermeye devam ediyor. Alkol yasağı nedeniyle Şeriat’a hakaretler yağdıran zevata cevap veren Boynukalın, “Şeriat İslam'ın kendisidir” ifadelerini kullandı.

“ŞERİAT İBADET, AHLAK, ADALET VE HUKUKU İÇİNE ALIR”

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Boynukalın, “Şeriat İslam'ın kendisidir. İnkâr eden İslam'ı reddetmiş olur. İnanıp uygulamayan günahkar olur. Şeriat ibadet, ahlak, adalet ve hukuku içine alır. Mesela namaz, oruç, zekat, hac ve cihadın farz; içki, hırsızlık, zina, rüşvet ve faizin haram oluşu şeriatın hükümleridir.” dedi.

“ŞERİAT MAZLUMLARA VE İNSANLIĞA ADALET VE MERHAMETİ GETİRİR”

Boynukalın şöyle devam etti: “Şeriatın hükümlerinden biri de İslam toplumunda herkesin temel ihtiyaçlarının giderilmesidir. Müslümanlar zekat, fitre vererek, hayır yaparak ve ihtiyaç sahiplerini gözeterek toplumda kimsenin aç ve açıkta kalmamasını sağlamalıdır. "Komşusu açken tok yatan mümin değildir.” Şeriat Müslümanların dünyaya hakim, üstün, izzet ve şeref sahibi olduğu dönemlerde uyguladığı sistemdir. İlk dönemden Osmanlılara kadar Müslümanlar hep şeriatla yönetilmiştir. Düzgün uygulanan şeriat bütün mazlumlara ve insanlığa adalet ve merhameti getirir. Tarih buna şahittir.”

29 NİSAN’DAN 17 MAYIS’A KADAR ALKOL YASAĞI

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar tam kapanmaya gidileceğini duyurmuştu. İçişleri Bakanlığının genelgesinde ise bu süre zarfında tekel bayilerin de kapalı olacağı açıklanmıştı. Laikler ve Kemalistler ise bu yasağı fırsat bilerek dini Mübin’i İslam’a ve şeriata saldırmaya başlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir