• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
BDP, CHP`li Vekillere de Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT -BDP il örgütü tarafından il binası önünde bir basın açıklaması yapıldı. Örgüt adına açıklama yapan İl Başkanı Faruk Sağlam, YSK tarafından verilen kararın antidemokratik olduğunu iddia etti, BDP milletvekillerinin meclisi boykot kararının sonuna kadar arkasında olacağını söyledi.

Sağlam, "Hatip Dicle 78 bin oy almasına rağmen verilen bu karar seçmenin iradesine ipotektir. YSK`nın kararı hukuk devleti ile bağdaşmaz. YSK`nın kararına hukuki yönden bakmak lazımdır. Bu işi hukukçulara bırakmak gereklidir.


Bir ülke sadece kanunlarla yönetilemez. İstanbul 1. Ağır Mahkemesi`nin CHP`nin İstanbul ve Zonguldak milletvekillerine `Meclise gidemezler, cezaevinde kalmaları gereklidir` kararı da hukukla bağdaşmaz. Biz Hatip Dicle`nin kararını nasıl kabul etmediğimiz gibi milletvekilliği kabul edilmeyen diğer adaylara da verilen kararın yanlış olduğunu savunuyoruz. BDP`li milletvekillerini meclisi boykot kararına sonuna kadar katılıyor ve bu işin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Türkiye`de demokrasinin tam olarak
işlemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.


Basın açıklamasına Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da katıldı. Grup daha sonra 10 dakikalık oturma eyleminin artından sessizce dağıldı. Geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir