• DOLAR 32.799
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2451.585
  • ...
Türkiye yaşlanıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeni ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, \"Türkiye Yaşlanıyor\" adlı bir panel düzenlendi. Düzenlenen panelde bir konuşma yapan Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Başkanı Serdal Kuyucuoğlu, \"Türkiye nüfusunun yaşlı nüfusa oranı 2023 yılında yüzde 10,2`ye yükselecektir. Mevcut eğilimler devam ettiği takdirde Türkiye nüfusu yaşlanmaya devam edecektir\" dedi.
MTSO toplantı salonunda yapılan panele Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Başkanı Serdal Kuyucuoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız!
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Kuyucuoğlu, \"Büyüklerin varlığı bağlı olduğu ailenin temel direği, temel dirliğidir. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır\" dedi.

 

Başkan Kuyucuoğlu panelin oturumunda yaptığı konuşmada ise \"Küreselleşmenin iki faktörü toplumların hızlı yaşlanmasında rol oynuyor. Bunlardan ilki, gelişen sağlık teknolojisi, tıbbi buluşlar ve okuryazarlığın yayılmasıyla ortalama yaşam süresinin neredeyse dünyanın her tarafında artması. Bir diğer önemli unsur ise, yaşlanan toplumların daha az çocuk yapması\" diye konuştu.

 

Türkiye Yaşlanıyor!
Türkiye`deki durumdan da bahseden Kuyucuoğlu şunları söyledi: \"Dünyanın yeniden gençleşme ihtimali, yakın gelecek için çok düşük bir olasılık. Şehirleşme daha da hızlanmasına kesin gözüyle bakılırken insanların kırsal alanlara ve daha büyük aile ortamlarına geri dönmesini gerektirecek şartların ortaya çıkması beklenmiyor. Türkiye nüfusunda ise yaşlı nüfus oranı 2023 yılında yüzde 10,2`ye yükselecektir. Mevcut eğilimler devam ettiği takdirde Türkiye nüfusu yaşlanmaya devam edecektir. 2012 yılında yaşlı nüfus olarak tabir edilen 65 yaş ve üzerindeki nüfus 5,7 milyon kişi, bunların toplam nüfusa oranı yüzde 7,5`tir. 2023 yılına gelindiğinde bu nüfus 8,6 milyon kişiye, oranı ise yüzde 10,2`ye yükselecektir. 2023 yılında Türkiye nüfusunun yarısı 34 yaşın üzerinde olacak.\" (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir