• DOLAR 32.532
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2439.992
  • ...
Siyonist işgalciler bu köyü 186'ncı kez yıktı, Onlar yine yapacak...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazana rağmen Siyonist rejim güçlerinin köyde 186. kez yıkım gerçekleştirdiğini belirtti.

Filistinli 22 ailenin yaşadığı Arakib köyünde yeni tip koronavirüs salgının başlamasından bu yana ise 11'inci kez yıkım yapıldığını ifade eden Turi, yıkılan yapıları en kısa sürede yeniden yapacaklarını söyledi.

Siyonist rejim'in ilk yıkımı Temmuz 2010'da yaptığı Arakib köyünde, 80'den fazla Filistinli yaşıyor.

Siyonist rejim, köyün "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" iddia ediyor. Köy halkı ise bu toprakların, İşgalden çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.

- Köylüler her yıkım sonrası evlerini yeniden inşa ediyor

Köylüler, Siyonist rejim güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden inşa ederek direnişlerini sürdürüyor.

Necef bölgesindeki diğer köylerde olduğu gibi Arakib'e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan Siyonist rejim, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, Siyonist rejim bugüne kadar 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir