• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamas'tan çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, uluslararası toplumu, Filistin topraklarında seçimlerin yapılmasını sağlamak için siyonist rejime  baskı uygulamaya çağırdı.

Hamas'tan "Filistin Esirler Günü" münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada, siyonist rejimin  Hamas'ın aday listesinden bazılarını ifadeye çağırması ve gözaltına alması "Filistin'in iç meselesine açıkça müdahale etmek, seçim sürecini etkilemek ve yapılmasını engellemek için önüne engel koymak" olarak değerlendirildi.

İşgal rejiminin  Hamas'ın aday listesinden bazılarını yakın zamanda gözaltına almasına atıfta bulunarak, "Uluslararası toplumu ve seçim sürecini destekleyen ülkeleri İsrail'in saldırganlığını engellemeye çağırıyoruz" denilen açıklamada, siyonist rejimin gözaltılar yoluyla ne yapmaya çalışırsa çalışsın Hamas'ın seçimlerin düzenlenmesine olan bağlılığı vurgulandı.

Filistinli tutuklulara karşı işlenen "sistematik suçlardan" tamamen siyonist rejimin  sorumlu tutulduğu açıklamada, bu yapılanlar "İsrail hükümetinin doğrudan talimatlarına dayanan resmi politika" olarak nitelendirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir