• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ümmü Nidal Toprağa Verildi - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN- Dört çocuğu siyonistler tarafından şehit edilen Ümmü Nidal tedavi gördüğü hastanede yaşamaını yitirdi.
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi binlerce Filistinli bugün öğle saatlerinde "Filistin`in Hansa`sı" olarak da tanınan Filistinli kadın milletvekili Meryem Ferhat "Ummu Nidal"i toprağa verdi.
Aylarca süren hastalıktan sonra bu sabah hayata gözlerini yuman Ummu Nidal`ın cenaze törenine Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, milletvekilleri ve Filistinli grupların temsilcileri de katıldı.
 
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, cenaze namazının kılındığı Gazze`deki El-Ömeri Camii`nde yaptığı konuşmada, Ummu Nidal`in Filistin`in ve hatta ümmetin kadınları ve erkekleri için örnek olduğunu söyledi.
Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Ummu Nidal`in direniş yolunu sürdüreceklerini belirten Heniyye, Ummu Nidal`i "Göklerin yeryüzüne hediyesi" olarak niteledi.
 
Filistinli kadın milletvekilinin davette ve cihatta, sabırda ve fedakarlıkta öncü olduğuna işaret eden Heniyye, Allah düşmanlarına karşı cihatta ciğerparelerini kurban vererek eşsiz bir örnek ortaya koyduğunu söyledi.
Ummu Nidal`in oğlu Nidal`in geliştirdiği Kassam füzelerinin bugün Tel Aviv`e kadar ulaştığını belirten Heniyye, "Ummu Nidal`dan ayrıldığımız için üzgünüz. Fakat aynı zamanda gurur duyuyoruz. Çünkü o Müslüman ve mücahit bir kadındı. Cennetle arasında sadece Allah`a kavuşması vardı. Allah`ın izniyle öyle olduğuna inanıyoruz" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir