• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Kur`an Yarışmasına Giren Askerlere Soruşturma!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kosova Güvenlik Gücü (FSK) mensuplarından bir grubun Suudi Arabistan’da kuran okuma yarışmasına katılması nedeniyle Kosova Savunma Bakanlığı soruşturma başlattı.

Kosova Güvenlik Gücü üyeleri Savunma Bakanı Agim Çeku başkanlığında Suudi Arabistan’a düzenledikleri ziyarette ülkenin yetkilileri tarafından Kuran okuma yarışmasına katılmaları için davet aldılar.

Suudi Arabistan Prensi Selman bin Abdul Aziz ve Güvenlik Bakanı Khalid bin Sultan bin Abdul Aziz, Kuran okuma yarışmasına FSK üyelerinin de katılmasını istedi. Ancak Bakan Çeku FSK üyelerinin bu yarışmada yer almasına karşı çıktı. Buna rağmen askerlerden en az 20’sinin Sudan, Senegal, Bahreyn, Ürdün ve Kuveyt’ten gelen meslektaşlarıyla birlikte bu yarışmada yer aldığı bir fotoğrafla ortaya çıktı.

İslami grupların sosyal medyada paylaştığı fotoğrafta Kosova Güvenlik Gücü (FSK) üyeleri, “Allah tektir” ifadesini tek parmaklarını havaya kaldırarak verdikleri pozla ifade ederken görünüyordu. Bu fotoğraf FSK üyelerinin Suudi Arabistan’da düzenlenen Kuran okuma ve ezberleme yarışmasına katıldıkları haberiyle verildi.

Yarışmaya katılan iki FSK mensubu tespit edilip gerekli olan cezanın uygulanması için harekete geçildi. Haberi doğrulayan FSK Komutanı Kadri Kastari, olay hakkında soruşturmanın devam ettiğini ilerideki günlerde konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi paylaşacaklarını bildirdi

Bu haberler de ilginizi çekebilir