• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Hindistan'da günlük Covid-19 vaka sayısı 200 bini aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vaka sayılarının bu denli artması nedeniyle ülkenin bazı eyaletlerindeki hastanelerde yoğun bakım üniteleri tamamen doldu. Delhi ve Gucurat eyaletlerinde bir yatakta iki hasta birden tedavi edilirken, sokaklarda ambulans kuyrukları oluştu.

Ülkedeki toplam vaka sayısı 14,1 milyona, ölü sayısı ise 173 bin 123'e yükseldi. Hindistan vaka sayısı bakımından 31,4 milyon vakanın görüldüğü ABD'nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Ülkedeki bu keskin vaka artışının nedeni hem yeni varyantlara hem de virüs tedbirlerine uyulmamasına bağlanıyor. Milyonlarca kişinin bir araya geldiği Hindu festivali Kumbh Mela ve yerel seçimler için yapılan mitinglerin süper yayıcı etkinliklere dönüştüğüne dikkat çekiliyor.

Vakalardaki artış nedeniyle, Hindistan'ın birçok eyaletinde yoğun bakım (YBÜ) yatakları doldu ve oksijen tüpleri sıkıntısı yaşanıyor.

Özellikle Maharashtra'daki hastanelerin yanı sıra kuzeydeki Gujarat ve Delhi hastanelerde, hasta yakınlarının yer kapmak için yarıştığı, bazı yataklarda iki hastanın birden yattığı görüldü. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir