• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Duyarlılığa kurşun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesi Nükhet Coşkun Caddesinin Koşuyolu kavşağına yakın noktada dün 19.10 sıralarında meydana gelen olayda, 53… plakalı otomobil, annesiyle yolun karşısına geçmekte olan 10 yaşındaki Emir Y.`ye çarparak yaralanmasına neden oldu.
 
Edinilen bilgilere göre, yaralıyı hastaneye kaldırmaya istekli olmayan 25 yaşlarında olduğu tahmin edilen araç sürücüsü, çevredeki esnaflardan Hasan G. (25)`nin, ısrarı üzerine "araçta aile var, bırakıp geleceğim" diyerek olay yerinden uzaklaştı. Yaralı Emir Y, olay yerine gelen ambulansla Diyarbakır Devlet Hastanesine kaldırıldı.
 
30-35 dakika sonra olay yerine dönen araç sürücüsü ve iki arkadaşı, Turgay Kuruyemiş adlı işyerinde bulunan Hasan G.`ye sopayla saldırdı. Hasan G.`nin direnmesi üzerine her üç saldırgan üzerlerinde bulunan silahları çekerek gelişigüzel ateş etmeye başladılar. Kurşunlardan biri Hasan G.`nin ayak topuğunu sıyırdı. Saldırı esnasında işyerinde bulunan 2 yaşındaki bir çocuk, bir müşterinin duyarlılığı sayesinde ezilmekten kurtuldu.
 
25-30 yaşlarında olduğu tahmin edilen saldırganlar, olay yerinin yakınında park ettikleri araca binerek hızla uzaklaştılar. Kısa bir süre sonra Olay Yeri İnceleme Ekibi olay mahaline geldi. Polisin ölü ve yaralı olmadığı için olayla gereği gibi ilgilenmek istemediğini ileri süren Hasan G, kendisinin ısrarı üzerine olay yerinde inceleme yapıldığını ve ifadelerinin alındığını söyledi.
 
Saldırıda kullanılan silahlardan birinin kurusıkı tabanca olduğu öğrenildi. Olay anı saniye saniye işyeri güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
 
Öte yandan sağ ayak parmaklarında zedelenme görülen Emir Y, hastanedeki ilk tedavisinin ardından evine gönderildi.
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir