• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yılmaz: Zulmün Bitmesi İçin HÜDA PAR`a Destek Olun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilat Binası coşkulu bir kalabalık eşliğinde açıldı. Açılışta HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ve Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran birer konuşma yaptı.
 
HÜDA PAR Ergani Teşkilatı yetkilileri ve halk tarafından Hoşan Köyü girişinde büyük bir coşkuyla karşılanan Genel Başkan Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki konvoy, Ergani ilçe merkezinde bir tur attıktan sonra parti binasına geldi.
 
Açılış programı Fırat Yıldız`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde HÜDA PAR Ergani Teşkilatı`ndan Hasan Haksever bir selamlama konuşması yaptı.
 
"Ayakları yere basmayan hayallerin peşinde değiliz"
Selamlama konuşmasından sonra HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran bir konuşma yaparak, HÜDA PAR`ın halkın içinden, halk için çıktığını belirten Mehmet Emin Buran, "Bu parti hepimizindir. Hür Dava Partisi mahrumların, mazlumların, ezilmişlerin, ötekileştirilmişlerin partisidir. Bölgemizde, ülkemizde ve dünyada kangrenleşmiş sorunların farkında olarak bu yola koyulduk. Bu sorunların çözümü için yola çıktık. Uygulama imkânı bulmayan, ayakları yere basmayan hayallerin peşinde değiliz. Gayemiz hürriyettir, hakkaniyettir, zulmün sona ermesidir. Huzur ve barıştır, insanlarımızın kaynaşmasıdır" ifadelerini kullandı.
 
"Mevcut siyaseti değiştirip halkın hizmetine sunacağız"
Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, mevcut siyasi yapıların sözlerinde eşitlik ve adaleti vurguladıklarını, ancak uygulamada sürekli kan ve gözyaşı getirdiğini söyleyerek, "Yapılan zulümlerle Dicle ve Fırat gah kan ile gah gözyaşı ile akmıştır. Biz bu zulme karşı Hz Muhammed (SAV)`in dediği gibi vurguluyoruz ki, kendiniz için istediğinizi kardeşiniz için de istemedikçe kamil mü`min olamazsınız. Biz inşallah mevcut siyaseti değiştirip halkın hizmetine sunacağız. Hakkın gelmesi ve insanların hür olması için çalışacağız" dedi.
 
"Sistem bütün insanları Türk saydı"
HÜDA PAR Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz ise konuşmasında, mevcut sistemdeki eşitsizlikten bahsederek, "Bu ülkenin insanları hukuksuzluktan ve sistemin dayattığı zulümden çok çekti. Biz diyoruz ki bu ülkede Kürt, Türk, Arap, Laz ve diğer etnik unsurlar eşit bir şekilde temsil edilsinler. Mevcut sistem bütün insanları Türk saydı. İnsanlar temsil edilirken Türklerin dışındaki ırklar yok sayıldı. Bu bölgenin halkı kendi diliyle konuşamaz oldu. Halkın kimliğine ve örfüne savaş açıldı. Kürt dili ve kimliği için eşitlik ve anayasal güvence istiyoruz. Devlet önce halkın inancıyla sonra da kimliğiyle barışmalıdır" şeklinde konuştu.
 
"İnkar`ın bitmesi için, sistem İslam`la barışmalı"
Statüko`nun insanların inançlarına savaş açtığına da değinen Av. Hüseyin Yılmaz, "Sistem Kur`an`ı yasakladı. Camileri ahıra çevirdi. Ayrımcılığın, inkâr ve dışlanmışlığın bitmesi için sistemin İslam`la barışması lazımdır. Halkın yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede, bacılarımızın başörtüyle okula ve işe gidememeleri zulümdür" diye konuştu.
 
"Zulmün bitmesi için HÜDA PAR`a destek olun"
Yaşanan zulümlerin bitmesi için halkın HÜDA PAR`a destek olmasını isteyen Hüseyin Yılmaz, "Bizler bu ülkede bir tarağın dişleri gibi eşit olmak istiyoruz. Türkler et, Kürtler tırnak olsun demiyoruz. Kürtçe konuştuğumuzda bizi ırkçılıkla suçlayanlara diyoruz ki, "İslam`da Türk(çü)lük`te yoktur. Bize ırkçılık yapmayın diyenler, Batı illerine çalışmaya giden vatandaşlara ırkçılık yapıp zulmetmektedirler" ifadelerini kullandı.
 
Yapılan konuşmaların ardından Mehmet Duyu kapanış duası yaptı. Parti binasının açılışı Salavatlar eşliğinde yapılırken, açılıştan sonra parti yetkilileri parti binasının önünde tebrikleri kabul etti.
 
Daha sonra katılımcılar konvoy eşliğinde Çermik ilçesindeki açılışa katılmak için hareket etti.
(Zeki Kaya / Veysi Buran - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir