• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Suriye'de yeniden yapılanmaya başlayan DAEŞ Deyrizor’da YPG’ye saldırdı: 10 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SURİYE


DAEŞ, dün kendisine bağlı Amaq adlı ajanstan yaptığı açıklamada, Deyrizor’un kuzeyindeki El Sour bölgesindeki El Jasmi köyündeki YPG militanlarına gerçekleştirdiği saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Suriye merkezli Enab Baladi internet sitesinde yer alan habere göre açıklamada, DAEŞ mensuplarının roketatarla YPG’ye ait binaları hedef alıp vurarak ağır maddi hasara yol açtığı belirtildi.

Örgüt, ayrıca bölgedeki YPG militanlarının gelmesini bekleyerek daha önceden yerleştirdiği patlayıcıları patlattı. Saldırıda iki arazi aracında bulunan en az 10 kişi öldü ve yaralananlar oldu.  

Bölgedeki yerel internet siteleri de, DAEŞ'in saldırısını doğruladı.  

YPG ise saldırının ardından bölgedeki DAEŞ'in hücrelerine yönelik olarak ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava ve yer unsurlarıyla birlikte bir operasyon başlatıldığını duyurdu.

YPG, saldırı sonrası uyrukları bilinmeyen çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, bu kişilerin DAEŞ üyesi olduğunu iddia etti.

DAEŞ geçen hafta Deyrizor'un doğu kırsalında El Harmuşya bölgesindeki YPG destekli öz yönetimin konsey başkanını ve YPG militanlarını hedef aldığını açıklamıştı.

Örgüt geçen hafta ayrıca, Haseke’nin güneyinde YPG’ye lojistik malzeme taşıyan bir kamyonu hedef aldığını, saldırıda YPG militanlarını öldürdüğünü açıklamıştı.

Kaynak; Ortadoğu Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir