• DOLAR 32.368
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2393.298
  • ...
Halk kısmi kapanma kararına nasıl bakıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus salgınında vaka ve vefat sayılarında yaşanan artış, ek önlemleri de beraberinde getirdi. Bu kapsamda alınan kararları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

 

Buna göre Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirler biraz daha sıkılaştırılarak “kısmi kapanma” uygulamasına geçilecek.

İşte alınan yeni kararlar

-Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek.

-65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlaması yeniden getirildi.

-Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellendi.

-8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek.

-Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. Kamuda hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

-Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.

-Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecek.

-Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek.

-Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak.

-Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelenecek.

Peki, halk alınan yeni kararlar hakkında ne düşünüyor?

Kısmi kapanma kararına destek vererek tam kapanmadan yana olduklarını kaydeden Mardinli vatandaşlar, İLKHA muhabirine, vakaların sıfırlanması için en az 15 günlük tam kapanmanın uygulanması gerektiğini söylediler.

Mehmet Emin Akkaya

“Tam kapanmaktan yanayım”

Vatandaşlardan Mehmet Emin Akkaya, “Keşke 15 günlük tam kapanma uygulansaydı, bu daha iyi olurdu. Hafta içi her yer açık ama hafta sonu kapalı olduğunda değişen bir şey olmuyor. Kısmi kapanma kararı iyi fakat yeterli değildir. En az 15 günlük tam kapanma olsaydı, vakalar bayağı düşerdi. Ben tam kapanmadan yanayım.” dedi.

Ceyhan Sarıoğlu,

“Maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilsin”

Coronavirus vaka sayılarında yaşanan bu artışın devam etmemesi için maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ceyhan Sarıoğlu, şöyle dedi:

“Bu hastalığın bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Ben esnafım, bu hastalık nedeniyle işlerimiz durma noktasına gelmiş. İş yok, güç yok, siftah yok. Bu şekilde olacağımıza tam kapanalım daha iyi.”

Mehmet Ali Duran

“Kısmi kapanma çözüm getirmeyecek”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un olumsuz etkileri yüzünden milletin perişan olduğunu aktaran Mehmet Ali Duran da “Ekonomik kriz var, insanların alım gücü düşmüş. Domatesin kilosu 8 lira olmuş, biber 10 lira. Millet gerçekten çok perişan olmuş. Bir an önce ekonomik alanda yeni adımlar atılmalıdır. Kısmi kapanmanın bir çözüm olacağına inanmıyorum, tek çözüm tam kapanma olacaktır.” diye konuştu.

Mustafa Sarıoğlu,

“Şu an ‘tam kapanma’nın zamanı”

Kısmi kapanma yerine tam kapanmanın iyi olacağını aktaran Mustafa Sarıoğlu, şöyle dedi:

“Eğer tam kapansak en azından ödemelerimizi ötelerdik. Ama şu an kısmi kapanma olduğu için ve işlerimiz de durgun olduğu için ödemelerimizi yapamıyoruz. Sabah saat: 08.00’de iş yerimizi açmışım ve şu an saat: 13.00 ama hala siftah yapmamışım. Bu yüzden şu an tam kapanmanın zamanı diye düşünüyorum.” (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir