• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi "Okul öncesi öğretmenlerine virüs bulaşmıyor mu?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk iki haftası getirilen kısıtlamalar içerisinde yer almayan okul öncesi öğretmenlerinde salgından etkilendiğine dikkat çeken Deniz alınan tedbirlerin adil olmadığını belirtti.

Deniz yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası açıklanan Covid-19 tedbirleri kapsamında 8'inci ve 12'nci sınıflar hariç tüm kademelerde uzaktan eğitime geçilirken okul öncesinin kapsam dışı bırakılması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi öğretmenlerimize bakış açısını bir kez daha ortaya koymuştur. Okul öncesi eğitimde yüz yüze eğitime geçilmesinin çalışan anne babalara Milli Eğitim Bakanı tarafından müjde olarak verildiği günden bugüne okul öncesi eğitim kurumlarındaki çalışanlarımız incitilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesini gündüz bakımevi ve kreş ile bir tutmaktan vaz geçmeli, bakış açısını düzeltmeli, kararını da gözden geçirmelidir. Salgın dolayısıyla alınan tedbirlere okul öncesinin dahil edilmemesi adil bir karar olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

"Okul öncesi kurumlar hangi amaca hizmet edecektir?"

Bakanlığın okul öncesi öğretmenlere bakışında algısında ve bakışında bir sorun olduğunu dile getiren Deniz "10 yaş altı çocuğu bulunan kamu görevlileri idari izinli sayılıp kamuda esnek çalışmaya yeniden geçilirken, çalışan anneler düşünülerek kreş niyetine açık bırakıldığı iddia edilen okul öncesi kurumlar hangi amaca hizmet edecektir? İlk, orta ve yükseköğretimde yüz yüze eğitime ara verildiği bir dönemde okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin devam ettiriliyor olmasının hikmeti anlaşılamamıştır. Merkezi sınavları, İLKSAN seçimlerini, tüm milli bayram ve benzeri aktiviteleri pandemi tedbiri bahanesiyle iptal eden Milli Eğitim Bakanlığı, bu tedbiri okul öncesi öğretmenleri ve çalışanları için neden almamaktadır? Ya Covid-19 virüsünün okul öncesi eğitimdeki öğretmen, öğrencilere ve ailelerine bulaşmadığına dair bilimsel bilgi var ve kamuoyuyla paylaşılmıyor ya da bu arkadaşlarımız ile ilgili bakanlığımızın algısında ve bakışında bir sorun var." dedi.

Okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim uygulaması ile ilgili olarak daha önce de konunun ciddiyetini dillendirdiklerinin belirten Deniz  Ssöz konusu durum Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çeliştiğini ifade etmiştik. Söz konusu talimat tam gün eğitim veren kurumları kapsamaktadır ve ilimizdeki tüm okul öncesi eğitim kurumları mevzuatları gereği yarım gün (ikili) eğitim vermektedir. Dolayısıyla yüz yüze eğitim kapsamı dışında tutulmalıdır. Gerçekleştirilmekte olan uygulamanın düzeltilmesine dair beklentilerimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Yarım gün esasına göre hizmet veren okul öncesi eğitim kurumları, çalışan ebeveynlerin ihtiyacını karşılamayacağı gibi kalan yarım günde çocukların taşınması vb. diğer konularda huzursuz edecektir. Çalışma saatlerinin 10.00 – 16.00 olduğu göz önüne alındığı zaman bahsettiğimiz huzursuzluğun yaşanması kaçınılmazdır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir