Bugün iftarda ne yesek? İşte ikinci günün iftar menüsü!
Ramazan ayının ikinci gününde iftar sofralarınızı süsleyecek lezzetli ve doyurucu bir menü ile karşınızdayız.
İftara; kolestrole, diyabete iyi gelen, kalp sağlığını koruyan lezzetli bir yeşil mercimek çorbasıyla başlayalım.
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
1,5 litre su
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/2 litre et suyu veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı(üzeri için)
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber(üzeri için)
1/2 çay kaşığı nane(üzeri için)
1/2 çay kaşığı pul biber(üzeri için)
İftar soframızın bugünkü ana yemeği ise bol lifli ve düşük kalorili patlıcanın baş aktör olduğu zeytinyağlı imam bayıldı.
ZEYTİNYAĞLI İMAM BAYILDI
MALZEMELER
5 adet patlıcan
2 büyük boy soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
6-7 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Ve ana yemeğimizin yanına eşlik edecek lezzetli bir tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı da iftar soframızın bugünkü konuğu olacak.
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
Tuz
Elbette bir de soğuk ve lezzetli güzel bir cacık...
CACIK
MALZEMELER
3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
4 adet orta boy salatalık
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
¼ demet dereotu
Servisi için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bugünkü menümüzü Ramazan ayının vazgeçilmezi, hafif ve lezzetli bir tatlıyla bitirelim.
GÜLLAÇ
MALZEMELER
12 güllaç yaprağı
3 litre süt
3 bardak şeker
1 paket vanilya
2 bardak ceviz içi
Süslemesi için;
Antep fıstığı
Nar
Ceviz içi (İnce kıyılmış)